tis-nya tag

jag överlevde inte joggingturen, för jag däckade i migrän innan vi ens hunnit ut, kom från nacken så det är drygt för då hjälper inte medicinerna ..sen är mina örsnibbar lite lätt inflammerade, vilket inte gör det så lätt att sova på sidan heller.

Igår var det introduktion i nya delkursen, nästa måndag har vi seminarium och presentation om en bok som jag har till imorrn på mig att läsa ut, inte nå stressande :)
Verkar bra kursen iaf, skönt med lite omväxling från det vi har gjort hittills!

Solen skiner och fåglarna kvittrar, härligt värre och bara jag har kommit i form igen så ska jag både handla, plocka lite, göra iordning tvätthögen och läsa i boken (social kompetens) dagen kan ju inte bli bättre :p
 

hemma

i linköping igen, trött, lite grinig av huvudvärk och ganska nöjd för övrigt. Imorrn är det helklass som gäller, och då blir det kramkalas :) Sen lyckas jag och marie sluta samtidigt för en gångs skull så vi ska ta sällskap hem och även ut och jogga en sväng, håll varenda tillgänglig tumme att jag överlever, har inte sprungit de senaste åren :p
Nu ska jag kolla min mail och sedan krypa ner i sängen, känns som om det börjar gå åt rätt håll eller så är jag för trött för att engagera hjärnan mer :p
Resan är förresten betald. Jag har redan börjat ladda för dejt med fina vänner och snart är det påsk :p

28 mars -09

Tiden går så fort, dagarna flyger fram men för tillfället vill jag bara att det ska gå ännu fortare, jag vill att mamma ska ha varit i falun, och att de kan göra något så hon slipper må såhär, det tar knäcken på mig! Jag kan hantera smärta rätt bra så länge det är mig egen, men att se henne må dåligt är fruktansvärt, grinig blir hon (vem skulle inte bli det) och det går ju för det mesta ut över mig som är i närheten och fast jag vet att jag inte ska ta åt mig så är det svårt..vill bara att hon ska må bra igen, räknar dagarna och känner mig dum som bor flera timmar bort och inte kan göra så mycket för tillfället..

Helgen har varit bra hittills, i fredags handlade jag lite och sen bokade vi resan, blir 7-14 juni, tunisien :) Bara pass, vaccination och pengaväxling att fixa. Inger och jag fick lift av marcus ner till McD och åt lite mat, sen gick jag till mum i snöstormen och fixade iordning mig för kvällen. Upp till majjja och anna och sjunga singstar, riktigt skoj! Taxin vi beställt var bara en halvtimme försenad (!) men tillslut kom vi in på folkan iaf :) Blev McD efter folkan igen, varför inte frossa ordentligt när man redan är igång, och sen fick jag lift hem till mum, vilket var extremt snällt och välbehövligt eftersom majjja övertalat mig att ha kjol :p

Handlat med mina föräldrar idag, köpt lite matdosor och sånt, fick så god gryta också! Har varit helt seg hela dagen och snart ska man släcka lamporna så det blir nog bra, då kan jag sova lite haha :p
Imorrn åker jag tillbaka, skönt på ett sätt faktiskt, det är så mycket man ska hinna med när man väl är hemma..och sen att bara ha sig själv att ta hänsyn till :)


fredag

Känner mig utvilad och nöjd idag, har fått min mysstund med fjomp och bara kunnat slappna av på morgonen. Har plockat lite, håller på att värma pizza nu och sen ska jag nog dra mig upp på stan, hämta en folkanbiljett :p handla lite och fixa, så får vi se när ida kommer hem igen, och om den där bokningen blir av det här århundradet..
Tänkte köpa lite blommor till mamma också, hon är så stark och kämpar på fast det är jobbigt så jag tänkte försöka muntra upp henne lite...
Och ifall jag skulle få tråkigt i helgen så har jag ju kurslitteraturböckerna ; att göra kön och ungdomar i övergångsåldern att roa mig med haha :p

confused

Antingen så tror pizzakillen att jag är ca 8 år (vilket inte skulle förvåna mig) eller så hade han inga blommor och choklad i närheten för jag fick mig då en klubba :p

så jäkla lyckat!

Är riktigt glad och nöjd just nu, när jag kom till skolan fick jag veta att vi som skrev omtenta skulle få tillbaka dem idag, och dessutom att min grupp skulle börja redovisa. Hade tränat in allt, brukar ju få blackout när det väl börjar men idag lyckades jag nog säga det mesta och fast att pulsen var extrem och jag hade ont av panik så hade det inte märkts, skönt att vi blev klara först och vi fick bara positiv feed-back :) Fy fan vad min grupp är bra, vi fick höra att vi satte ribban högt..och konstigt nog så var det först då som jag insåg att vi fattat uppgiften rätt :)
Sen fick vi tillbaka tentorna, i efternamnsordning, och jag hade ju ställt in mig på att åka tillbaka i höst och göra den med tanke på att jag kände mig mindre påläst denna gång, och så får jag tillbaka den med ett G =) så lycklig!! (gränsen var 14 och jag hade 19), fick full pott på frågan om paradigmskiften och det aktuella som pågår, måste nog läsa igenom för att fatta, tänker då inte klaga på rättningen haha.
Och efteråt hade vi en snabb utvärdering i gruppen och sen fick jag lift hem till ryd :) så nu sitter jag här med lyckorus och huvudvärk och har två timmar över att packa och äta på, helt fantastiskt!! Den här dagen är bästa på länge :)

halo

Beyonce har gjort en låt som heter Halo, vet att jag säkert är segast i världen men lyssnade nyss på den, vacker och deppig. Blev att tänka på min dröm häromnatten, ett brudpar som dansade i en pool, och det var mitt bröllop och vi hade vatten till skuldrorna men det var bra på nåt vis, tycker ju att det borde blivit svårt att dansa vals i en pool med en snäv klänning men det var inga problem. Jag kommer inte dansa vals på mitt bröllop, jag kan inte direkt säga att jag är intresserad av att gifta mig heller :) Har aldrig känt ett behov av att ett stort kyrkobröllop med massa folk man aldrig träffar annars, lika om jag får barn tvivlar jag på att jag kommer ha ett dop, för jag tror inte på att ta upp dom i kristendomen, det ska de få bestämma själva..Förlovning, ev borgelig vigsel och namngivningsfest på sin höjd, det är vad jag har tänk  mig, men sånt kan ju ändras.
För det första gäller det ju att hitta nån att dela livet med på riktigt, jag är töntig och tror på livslång kärlek, men även att man måste jobba på det. En person lärde mig vikten av att bli kär flera gånger i samma människa för att hålla igång "gnistan" så det tror jag på :)

Nog om sånt, jag kommer inte komma dit på många år, och med min framgång hittills, så kanske aldrig ;) Men huvudsaken att jag är nöjd med mig själv och kan vara ensam utan att få panik.
Har inte känt mig som mig själv på länge, vart är den där glada, positiva hanna som alltid ser det ljusa i allt och alla, jag har inte orkat och kunnat vara så på länge och det får bli slut på det nu. Jag ska tillbaka till den där nöjda känslan, om jag så ska gå under på kuppen, lite jävlar anamma och inte låta folk trycka ner mig lika mycket, jag behöver positiv energi i mitt liv just nu och då får jag lägga fokus på det som ger sånt, fint och enkelt det lät :p

Har fortfarande inte packat, nån som är förvånad(?), men hur kul är det när man blir uppmanad att packa långkalsonger för att det fortfarande är vinter hemma...Och nervös för redovisningen är jag också, men får genomleva det och fokusera på att jag kommer hem tidigt (typ halv sex) och den eventuella pizzan som väntar då :)
Förresten så har jag bokat en viss biljett, slår väl inte piratkravallen här nere kanske men får träffa godingar så :)
Nu blir det mannagrynsgröt, skolarbete, packning och tankeverksamhet :P Ciao

sovmorgon

Sov ända till sju imorse, med bara några avbrott där vid fyratiden och känner mig ganska utvilad idag :)
Solen skiner idag med och det känns som att det kan bli en hyfsat produktiv dag, eller det måste det bli för jag måste förbereda redovisning och hemresa imorrn, och göra lite maaat så jag har tills jag kommer hem sen.

Igår var det mycket rörelse i vårt gemensamma kök iaf, storstädning av allt som legat framme, kan ju tillägga att det mesta var riktigt fastbränt och jäkligt så dom hade en del att göra, själv gick jag ut och hämtade glass :p det gäller att göra rent direkt eller åtminstone inte vänta i över en vecka (det har ju jag också gjort men fasiken inte med så mycket)

Mina fingrar och jag är inte alls överrens så jag tänkte inte skriva så mycket mer nu, det gör lite för ont, men ha en bra dag!

äntligen

En hel dag utan migrän, lyx! Däremot har jag grymt ont i lederna och det blir ju inte bättre av att det är kallt..vi har suttit i skolan från nio imorse till fem nån gång, men nu är det bara sista förberedelserna kvar så det känns skönt, och sen, om lederna tillåter så åker jag nog hem en vända.
Har lite planer på g, får se om de går i lås, och om majjja blir frisk förstås, hoppas hoppas!
Ska snart över till marie och hämta mina böcker och sen lär jag försöka tänka över lite med packning och sånt innan jag somnar.

Glass med chokladsås och en kopp te får allt ta och pigga upp mig ikväll känner jag, för nu är det bara två dagar sen är denna delkurs klar, så slutspurt!
Det bästa med att jag varit så satans upptagen av skolarbete och haft migrän i flera dagar är att jag inte har haft ork att reflektera över allt jobbigt, jag har bara lagt ner, väntar på bättre tider eller på att allt ska falla i glömska :p

tvätta mera

Blev så glad när jag kom hem idag, ett stort brunt och mjukt kuvert ligger och väntar, tvättpåsar från mum !(vad hon nu ville säga med det hehe) Behövde verkligen, slippa tvätta för hand också, nice nice
Och malin tipsade om billig vinettaglass på hemköp så det ska jag prova..och det ser ut som om det kanske blir china på fre, skulle vara så kul :)
huvudvärk fortfarande, går som i en bubbla och orkar inget, skola från nio imorrn tills vi blir färdiga, med den takten vi hade idag så lär det ta bra många timmar, men kul hade vi iaf.
Jag saknar fjomp, men det är tydligen världens snöstorm hemma och det saknar jag inte :)

måndag morgon

har varit vaken av och till sen klockan två inatt, så blir det efter en hel dag och kväll med migrän, lyckades ta mig upp igår kväll och göra mat och dosor men klarade bara tre tuggor innan magen sa nej tack så då var det bara att inta sängen igen..
känner mig hyfsad idag men har nå vajs med en led i vänster långfinger så jag kan varken böja eller räta ut fingret, gör riktigt ont, hoppas för allt i världen inte att det är något som tänker hålla i länge!
marcus ringde om resan igår, verkar som vi kommer undan rätt billigt, ska bli så skönt att få komma iväg, och verkligen något jag ser fram emot, men om han lyckas boka återstår ju att se :p
ska förbereda lite inför skolan nu, inte direkt så jag kunde göra det igår och sen ska jag skriva lite listor igen, handling och packningslista :p

hoppas du som läser får en bra dag!

klart :)

nu är jag klar med tvättandet, både tvättat för hand och kört tre maskiner, kvart över sex startade jag :) Det snöar lite här, några flingor lite utspritt och jag undrar hur länge de två pers som ligger i sovsäckar utanför tvättstugan härdar ut :p


staden som inte sover

eller kvarteret närmare bestämt, så är det när man bor bredvid studentpuben och kravaller är inplanerade, men rätt skönt ändå, för då har jag sällskap på nätterna när jag vaknar av mardrömmarna, blir inte kvitt dem alltså!

Spanjoren i min korridor är festlig iaf, han har haft ett heltidsjobb med att försöka fundera ut hur vi svenskar fungerar och trodde i sin enfald att han hittat den ultimata svensken i mig, och det kanske han har, beror på hur man ser det. för det första är vi inte överens om när en svensk borde äta lunch, fika och göra kvällsmat, han tycker vi svenskar är så knepiga när vi går ut för vi blir stupfulla jämt men ännu knepigare är att jag en lördagkväll säger att jag är trött och inte ska ut, en lördag! :)
han är rolig, för några timmar sen var han tvungen ut med ficklampa och leta i buskarna efter en kravallbiljett som hans kompis tappat.. lite stressande kan jag tänka mig :p dessutom har han gått över från att spela basket till fotboll eftersom det är enda stora sporten i sverige, och idag hade dom spelat mot italienare, och ja alla vet vi ju hur dom är :) Trevlig är han iaf, och  jag är tänker jag tvinga honom att börja prata mer svenska, för min engelska och hans är inte lika :)

Tittade på tv ikväll, robinson 2009, inte så vidare värst men jag är ju lättroad så..Och nu ska jag sova för imorrn när alla är bakis hade jag tänkt tvätta och smälla i dörrar hehe, som den svensk jag är :p

vår!

Nu fan är det vår, dom har tom satt upp volleybollnätet här utanför :) Och fick just sms av stockholmsmoster som lät såhär; Kräks inte men jag har just sett blåsippor.
Kräks, jag? Men jag är inte nå avundsjuk för jag älskar inte blåsippor och tycker det är bland det "vårigaste" som finns, nejdå ingen fara, eller? :p
Har för övrigt tillbringat alldeles för lång tid till att sortera tvätt och försöka få igång min nacke som mår dåligt efter tentan, och nu är jag hungrig så jag måste väl ta tag i handlandet också. Fick veta att min kära far lagt beslag på en tidning som blivit skickad hem (i mitt namn!) men sånt kollar ju inte han på heller, och jag är fan inte förvånad, kommer aldrig att glömma när jag letade efter min svarta kofta och vi skämtade om att han tagit den, jofan nog hängde den i hans garderob alltid..karlar, eller ja, gubbar blir det ju nu :)

tenta

såg verkligen fram emot att tentan skulle vara mellan 8-12 idag eftersom jag gillar att fixa på mornarna när jag fortfarande har lite energi kvar så bara för att så vaknade jag med huvudvärk och en sjujäkla magkramp :/ tog mig till skolan iaf och genomförde, får se hur det går, har ingen aning men hoppas hoppas på godkänt, då skulle jag bli så satans glad och lättad! annars är det till att åka hit i höst igen..
Ska snart iväg till skolan igen och jobba med grupparbetet och sen ska jag bara seega och bry mig om mig själv :)  Tänkte försöka tvätta, städa, diska och fixa lite i helgen, läsa lite inför nya delkursen, antagligen jobba med grupparbetet, skriva ut utbildningspapper osv..
Och orkar jag inte vara enbart duktig så blir det nog lite sherlock holmes också på det :)
Vårjackan är förresten invigd, i stormvindarna som är idag men så länge det är sol så :p

Majjja, hade du fått nå svar från rmt? eller hade du skickat in förresten? :p

sömnlös

nog för att jag drömmer mycket tok men inatt var det riktigt jobbigt, drömde att jag var och simmade, och så började det brinna i några takledningar så jag var tvungen att få ut allt folk, och inte tog dom i damernas omklädningsrum det på allvar, skulle fan ha låtit dem brinna inne, jag slet som ett jävla djur och kollade igenom alla utrymmen för att ingen skulle fått panik och gömt sig och när det bara är några tjejer kvar så hittar jag plötsligt ett helt gäng med killar (de flesta utbytesstudenter) som inte ens visste att det brann, jisses vad jag fick kämpa och skrika.
Vaknade med hjärtklappning och kände mig riktigt ledsen, tur att klockan var halv sex, övervägde att ringa till mum eller någon annan men vad säger man?! Det enda jag behövde var en stor tröstande kram men ja för att det ska bli nån sån får jag väl slänga mig över nån av korridorsgrannarna, med andra ord blir det inte av :)
Kunde inte somna om utan låg och slumrade och försökte hitta på alternativa lösningar på drömmen..slutade iaf med att jag bestämde mig för följande; jag kan inte hålla reda på alla, jag kan inte hjälpa dem med allt och det är inte mitt ansvar om de vill vara kvar i bassängen en stund till (rent bildligt alltså) utan nä, nu får jag fan fokusera på det jag orkar med så får resten klara sig själva, punkt.

Anyway, idag är det sol på g igen, och snart ska jag vara i skolan, för ovanlighetens skull. sen måste jag handla, läsa inför tentan, gå en sväng med marie och hinna ladda om..

hey mate!

Och ja, mitt i all jävla stress och skolångest så har jag hittat en själsfrände, jag vet inte vad han heter men det spelar just ingen roll heller . Han brukar, precis som jag, promenera en del, och han pratar non-stop för sig själv också :) Han brukar för det mesta muttra något ohörbart när man möts, det spelar ingen roll om man går på samma sida eller på andra sidan gångvägen, alltid är det något och jag har tänkt fråga nån gång vad det är han pratar om...men idag rann det över, jag bara log som en tok, solen sken och han kom muttrandes där, jag blev så lycklig (kanske inte behöver tillägga att jag pratar en hel del för mig själv jag också) så jag bara skrattade när han sa vad han nu sa, och måtte han ha känt samma vårkänsla som mig då :) 

För övrigt så har jag fortfarande huvudvärk, men inte på långt håll lika mycket som igår, det går åt rätt håll, och har varit i skolan halva dagen igen, hoppas det lossnar snart så jag begriper vad jag håller på med.. Nu ska jag göra gröt, behöver något lättsmält, och sen ska jag kolla upp hotellet i tunisien.

helt slut

i huvudet tror jag att jag är, igår kände jag mig dessutom totalmanglad pga av släpandet på resväskan, ont nästan överallt :P
Blev en heldag i skolan, halv tio till fem, och jag och linus försökte fatta vad vårat perspektiv handlar om, han satt kvar till åtta igår kväll (sjukt duktigt ju!) mendans jag gick hem och däckade i migrän...så nu sitter jag här och försöker bli människa igen, ska skriva lite till arbetet och sedan knalla iväg till skolan om magen tillåter..blir nog lång dag igen, och tentaplugg på det, ljuvligt!
Fast vårväder var det igår iaf, även om det blåser som attans så är det lite varma vindar och ingen snö att skåda, så snart är det ut och springa med marie hoppas jag :)

linkan igen

efter lång men ok resa, funkar datahelvetet igen, så nånting hemma i l-a funkar inte, kanske är atmosfären ;p
Min väska gick ju sönder och jag fick låna världens största av pappa, men jag tog mig ombord på bussen, fast det var knappt, och tungt tungt, vet precis hur mina armar kommer vara imorrn så funderar på att göra armhävningar nu innan jag ska sova, all smärta på en gång liksom :)
hade ju vanlig tur och hamnade bakom ett par turturduvor som bara myste och kollade på kärleksfilm, precis vad jag behövde men nä, jag är uppriktigt glad för dem som har någon, den där pirriga nykära känslan är så härlig. Och snart är det vår för här har vi ingen snö och även om det regnade just nu så har jag bestämt att det ska vara sånt där skönt väder imorrn igen!

Har beslutsångest över vad jag ska göra med mitt liv, alla frågar om skolan går bra, jag är inte så intresserad av skolan men det är skönt att vara i linköping och jag ångrar inte att jag flyttat hit, så ja det går kanske sådär..men nu får man söka till skolorna som startar i höst, och jag måste söka för jag vill göra något, men vad?! Och jag vill ta körkort, men det är inte heller så bara..och jag vill flytta, helst till gävle men om jag nu har hittat en utbildning så får det väl bli skåne iaf..fan det är mycket nu, och jag vill fixa rummet hos pappa så det är fint tills jag flyttar, och jag måste hitta nånstans där fjomp kan bo med mig ifall det blir långt bort..och det kommer ju krossa mammas hjärta men vafan, jag skulle inte stå ut med två år ifrån honom! och jag vill ha familj, fast ett stabilt liv innan och jag vill kunna försörja mig själv och inte vara beroende av någon annan, ja ni ser ju problemen haha :)
Men mest av allt vill jag ha en stor kram och somna i en uppvärmd säng med sällskap...ja man kan ju som sagt inte få allt, iaf inte på en gång, eller snarare aldrig som det ser ut i mitt fall och med min framgång :p

firande

Varit och firat pappa idag, massa fikabröd och tårta :) Han blev inte glad för äggkopparna, fast det visste vi ju i princip ;) men resten tror jag han tyckte om.. Min kusin och hennes karl var där,mum, jag, lasse och nisse förstås :p Har mått helmysko idag, känt mig totalt manglad och bara velat sova..lite bättre nu iaf, men obehagligt när det blir så. och sen funkar inte msn, kommer inte ut på internet så mycket och shit vad man är beroende av datorn egentligen, får bli ändring på det sen om jag blir hemma i sommar

RSS 2.0