konsumtions

vanor och bruk av alkohol och droger är fokus i min hemtenta, jobbigt bara med typ 16 olika uppgifter i uppgiften, har räknat på att det kommer landa på ca 20-25 sidor eller något sånt när det ska vara klart, OM det blir klart. Samtidigt vill jag inte sitta och skriva hela helgen, det känns inte så kul, utan jag måste kämpa på idag och imorgon och på fre..vi får se hur det går.

Ska till sandra idag och få se hennes lägenhet, ser fram emot, så ska jag försöka hinna skaffa ett kort till kära kusin också som fyller på fre samt besöka jobbet och kramas lite :)
Igår åt jag något fruktansvärt mumsigt; potatissoppa med creme fraiche och paprikapulver och våfflor med grädde och färska jordgubbar till efterrätt. Nice!!

Lillskrutten är alldeles väldigt kelsjuk mest hela tiden och jag känner mig glad på något sätt, hoppas det håller i sig :)

banankola

Mum kom till mig i torsdags, på fredagen blev det en vända på stan, hem och äta och sen vidare till hemlingby där ingen av oss varit tidigare. Lördagen spenderades i Valbo, mest på ikea, blev lite saker till min lägenhet. Sedan åt vi, två dagar i rad oxfilé, pommes chateau,tomater, bea-sås och vitlöksås!! Så grymt gott! :) Blev tidiga mornar och sena kvällar och ändå har vi väl inte hunnit allt vi skulle. I Söndags åkte jag med henne hem till l-a och nu ska jag vara här en vecka, mest av allt måste jag plugga men jag är så seeg.
Söndagkvällen var underbar, först hämta hem fjomp, äta chinamat, se på harry potter, mysa till det med efterrätt och bara ha det underbart trevligt. Gårdagen var väl däremot inte lika bra, låg väl i princip hela dagen med huvud och nackvärk och halsen är alldeles sönderfräten (kan man skriva så?). Lillen låg vid min sida hela tiden och fortsätter dagen i samma anda. Jag ska försöka läsa lite och fila på hemtentan, har iaf lyckats ta en långdusch så jag är som en ny människa, tänk vad något så enkelt kan göra stor skillnad :)

Och som rubriken åsyftar, helgens bästa var nog ändå när jag inne på blomsterlandet i hemlingby hittar banankola, ni vet de här långa goda sakerna man jämt köpte i kiosk när man var liten. Inga blommor här inte men däremot flera såna haha :P

polly

Dagen har varit spännande, och stressig. Föreläsning om hur alkoholen påverkar hela världen, många tankeställare fick man sig iaf. I pausen fick vi fika, åh kladdmuffins med polly i, det var kört och nu är pollydemonerna i huvudet igång och bara vill ha mer :P
Efter föreläsningen skulle vi sätta ihop ett bildspel inför morgondagens redovisning men paniken spred sig tio minuter innan slutet då vi fick veta att betygen för hemtentan i pedagoggik hade kommit. Alla i gruppen fick C, grymt skönt! Som väntat tyckte hon att jag skulle haft med lite mer om genus och att jag kunde tjänat på att förklara mer ingående istället för att bara nämna flera olika faktorer, men skit samma för kursen är klar tjoho :)

Har ätit lasagne och hoppas klara mig några timmar till om inte längre innan kroppen brakar ihop, jag har verkligen inte tid med sånt nu så jag måste få må bra en stund..

Och det vore nice om det kunde sluta snöa, iaf till på to då mum kommer, vill ha vår nu :)

verkligheten

Tidigt
dolde jag min sårbarhet
för dig

Hur skulle jag kunna
göra dig så ont
att jag lät dig förstå
hur ont
du hade gjort mig

Så lyckades jag hindra
både dig och mig
att växa

(Märta Tikkanen)


blåbärsris

Gud vilket härligt väder det är idag! Har vädrat för fullt och haft vårjacka och joggingskor när jag gick och handlade, lyx, det blir så mycket enklare att gå utan alla tunga kläder och skor :)
Nu sitter jag och äter; ris, chicken nuggets, mango chutney och halva tallriken består faktiskt av sallad, tänk vad vårkänslorna kan åstadkomma.
Snart börjar tvättiden och sen ska jag städa lite mer och förhoppningsvis baka lite också
Säger som Ted: "Vilken härlig da, nanananana nana" :)

La ut balkongmattan idag, då är den 80 cm för kort, så jäkla typiskt :p
Ja just, har slängt tulpanerna så kvar blev blåbärsriset som har börjat få knoppar

äntligen hemma

freedag och helg, som jag längtat :)
Föreläsningen var inte riktigt vad jag väntat mig men den gav ändå lite, och nu är det helg och jag mår hyfsat bra än så länge så helt underbart!!

Tulpanerna jag fick för en vecka sedan sjunger på sista versen, jag hade tänkt köpa fläskfilé och göra något smaskens av i helgen och så har jag lagt alla glas/koppar/muggar i disken, tog upp hela diskhon..kan blir en rolig sysselsättning och försöka hinna diska undan mer än jag hinner riva fram, eller inte.

Känner mig nöjd idag, kanske lugnet innan stormen, eller så är det för att jag fick de sista två avsnitten av tygtigern lukas som tydligen kommit upp på youtube, det slutar lyckligt och nu behöver jag aldrig mer ha mardrömmar om det barnprogrammet mer :)

torsdag

Idag fick jag sällskap till och från skolan, mycket trevligt sällskap till på köpet :) Mår fortfarande illa men nu är det värst på mornarna och jag anar en lindring, måtte det vara något magkatarraktigt.
Föreläsningen handlade om matmissbruk och vi fick se en film om anorexia/bulimi, riktigt jobbigt vill jag lova men lärorikt!
Ätit en munk har jag också, gott gott, känner mig dock riktigt duktig när det kommer till smågodis och choklad. :)
Imorrn är det föreläsning som vanligt, om nikotinberoende denna gång, ska bli intressant och sen är det välbehövlig helg då jag ska ta tag i lägenheten och all disk :p

jag vill

jag vill må bra, inte behöva kräkas, vill kunna äta och inte må illa hela dagarna. Är så jävla hungrig och det är så förbannat tråkigt och man får noll energi att göra saker, tur det finns nyponsoppa för nu är jag en jäkla gnällspik känner jag! Fullt upp resten av veckan så ska jag försöka få tummen ur och höra av mig till hälsocentralen sen så får de delegera ut mina åkommor på folk för såhär kan det inte fortsätta. Att det ska vara så förbaskat svårt att be om hjälp bara, att utsätta sig för det, att behöva vända ut och in på allt för en läkare som kanske inte ens försöker.. :/
Om en vecka får jag besök, det ser jag fram emot och sen blir det till att åka hem och plugga lite..och fira påsk

Och flygbiljetterna är bokade, bara resten kvar att fixa haha, 18-23 juni = London med omnejd :)

slöfis

usch så slö jag varit idag, bara tittat på disken men inte gjort något åt den, plockat ur en flyttkartong. Det visade sig att jag hade massa sängkländer, en MASSA, och inget matchar :)
Flyttat omkring kläder och fixat, ätit tacochips och bara varit..

sunshine

åh jag vet inte om man får vara såhär nöjd egentligen :)
Upp och tvättade klockan sju imorse, strax efter tio när jag var klar fick jag besök,  bästa ever! Ett köksbord och några stolar (från snälla kusin med familj) som jag ska ha tills jag hittar "det där" bordet, massa flyttkartonger med diverse innehåll och två sammanslagna tulpanbuketter med vas som står och är vackra i mitt kök!
Fått upp rullgardin (kanske en av de bästa ägodelarna jag har haha) och massa annat, lister som ska målas och som sen ska upp med nät på balkongen (så bebis kan flytta hit) osv.
Fikade, kärleksmums och mjuk bärkaka, sen blev det tacos och lite kaffe på det, oj glömde jag tortillachips med hemmagjord dip :)
Nu har dom åkt, tråkigt värre (det går alldeles för snabbt, men mum kommer och hälsar på om två veckor :) Har satt upp lite gardiner, plockat lite, extrasängen är undanställd, bokhyllan fastankrad i väggen och jag har världens mjukaste fårskinn nedanför sängen..MYYYYS :)
Borde plugga lite men tror jag ska njuta fullt ut en stund till och sen får vi se

scones

Har i flera dagars tid drivit mina vänner i skolan till vansinne genom att i tid och otid tjata om att jag är sugen på scones, så idag var det dags att ta tag i det begäret. Skulle gå upp tidigt, handla, panta flaskor, baka, diska, städa och naturligtvis plugga. Så därför vaknar jag med huvudvärk och att kroppen är helt muppig (tror det är någon förkylning på g), tog mig inte iväg förrän vid nio men har lyckats storhandla och gjort mina älskade scones. Så avnjutit en kopp te och dem, med jordgubbsmarmelad och ost :)
Allt det andra kreativa får faktiskt vänta lite för nu är jag trööött igen, kanske ska vila en stund på spikmattan.. Ha en bra dag alla iaf för det ska jag försöka med

Och sen har vi loi som strax är på väg till Thailand för två veckors semester, nog för att jag gillar våren men lite solsemester skulle inte sitta helt fel, fast jag beundrar att dom orkar flyga så länge, det är inget för mig, fyra timmar, sen är det stopp både på orken plus att jag är så förbannat kissnödig (eftersom jag inte vågar gå på flygplanstoaletter) haha :)

spårar ur

igår rök nästan hela bullpåsen, jag mådde skit och tyckte jag förtjänade det, så sandra om du läser; precis vad vi pratade om, så länge höll det för min del och bakslaget var totalt haha :)

Jag har virkat två kvällar i rad, missbruksböckerna gör mig så illa till mods att jag virkar små lappar som kanske någon gång i framtiden kommer sys ihop och bilda något, vad lär ju visa sig, skevt blir det iaf :)
Längtar till helgen, för då har jag intalat mig att jag kommer få någon ordning på tillvaron..sen en vecka och sedan kommer min mor och så har jag någon form av påsklov utan ledighet men tänker åka hem.

Jag ser fram emot ännu mer vår, har dock insett att jag inte har några vårkläder, får försöka fixa men jag hatar att handla kläder och underkläder när jag ändå pendlar i vikt och inget passar nån längre stund. Imorgon ska jag mäta balkongen så vi vet hur mycket nät som måste införskaffas för att lilla herrn ska kunna bo här :)


mycket bra

det artar sig, helgen har varit så bra den kunde under rådande omständigheter :) Lillen och jag har myst, saknar tyngden av honom i knävecken när jag ska sova  haha. Hunnit träffa en hel del godingar, plockat iordning 5 flyttlådor, sett vasaloppet, ätit skräpmat och lyxmat (plankstek) och massa annat.
Sen kom jag hem och fick migrän, as usual, nu väntar föreläsningar i två dagar till, blir ett antal filmer och sen är det helg igen, har en massa att läsa. Ska tvätta på lö och sen kommer det andra flyttlasset så då ska jag väl laga lite mat också så de slipper svälta..

Sommaren kanske ordnar sig, eller så blir det käpprätt kaos; ska ev jobba första perioden (dock är jag i london som det ser ut de tre första dagarna, hoppas det går att ordna), sen ska lillen flytta med mig hit :)

7 år

Idag är det officiellt lilla gullungens födelsedag, världens bästa sjuåring fjomp :)
Känns konstigt att vara i l-a, mer kyla men mindre snö än i gävle. Har precis ätit frukost, ska göra mig iordning för sen är hela dagen fullsmockad med aktiviteter..
Ha det bra alla, för det ska jag ha :)

riskbruk

Idag började kursen beroendelära, om alkohol, narkotika och läkemedel. Tror det kommer bli en grymt intressant kurs men ack så självkritisk man blir, vi fick fylla i en enkät (bara för oss själva) om hur/varför vi drack och så fanns det en tabell på baksidan som visade en massa. Nog för att jag inte hamnar högt på listorna när det kommer till alkohol och när man började dricka osv men filmen vi fick se (och den stackars fettfyllda levern) var en tankeväckare. Att sprit tas upp snabbare med kolsyra det visste inte jag iaf..
Ska bli spännande iaf och vi har många olika uppgifter som ska göras, och ett analyserande krogbeskök ska göras, kanske ska ta l-a när jag ändå är igång :p

RSS 2.0