tänta

Har haft tentan, tror inte det gick lysande men jag hoppas på godkänt, hade ju hört om allt men betyder ju som sagt inte att jag kan förklara det..Men nu är det helg och det är det som räknas :)

Nu är det bara ätstörningsarbetet kvar att göra i helgen

Igår gjorde jag en egen liten hörna till fjomp i köket, så nu får han ligga i ett av underskåpen och kan ha koll, utan att behöva öppna alla dörrar jämt, får se om det funkar ^^

dan innan dopparedan

eller rättare sagt kvällen innan tenta.
Jag har huvudvärk, mår illa och magen bara jäklas just nu, orkar inte ens läsa på till tentan (vilken jag suttit inför hela dagen i skolan) så ska ögna imorrn bitti eller innan jag lägger mig för jag orkar inte. har inte ens vett att vara nervös, vill bara ha det gjort och det går som det går..

Visualiserar hur jag imorrn vid elva knallar ut från tentasalen och kan slappna av lite, hem och städa/fixa iordning lite, läsa om ätstörningar (och klura ut vad sjutton jag ska skriva om det) och bara njuta och hinna mysa ordentligt med fjomp. Tanken är också att om magen ger med sig så ska jag göra mjölkstuvade makaroner och steka falukorv också, och jag är grymt sugen så det gäller att kroppen hakar på, annars jäklar ;)

Just nu funderar jag på om jag inte ska ta mig en varm dusch, tvätta håret och smörja nacke/axlar med ormsalva (är stel idag så inget mot hur jag kommer vara imorrn). Sen leka lite med lillen och kanske ta tidig kväll..vore bra skönt!
Är iaf glad att det är fm-tenta, 9-13, för kvällar tycker inte jag är så roligt.

Och HPA- axeln kan slänga sig i väggen om jag glömmer av det imorrn, och alla jäkla nervsystem kan trassla ihop sig för dem har jag ingen koll på ens innan :p

låååånga dagar

alltså, dagen känns så lååååång när man är i skolan och pluggar hela tiden, orkar inte göra mycket när jag kommer hem kan jag lova, tur jag får slappna av helt i helgen :)

Saknar älsk som fasen, och då har han tappat sin mobil nånstans så jag får väl ringa och prata men en bit mossa ikväll när jag ska sova ^^

känner att jag skulle vilja träna igen, vill prova pilates eller yoga eller nåt att börja med och sen jobba upp konditionen mer, men problemet med mig är att jag tycker det är tråkigt att träna själv, så fruktansvärt.
Cyklade iaf järnet hem i uppförsbackarna idag, i motvind, vilken underbar känsla när mjölksyran sätter in att man orkar fortsätta ändå, tills det ger med sig :)

igång igen

helgen var jättebra, irrade lite i sthlm men hittade rätt till slut, var in och åt på Lingon i uppsala, riktigt gott och vi lyckades dela på en liten efterrätt också jag och mor för ovanligthetens skull :p
Hem och myste, sedan blev det ett besök hem till underbaraste Sandra och Julia, fick veta en massa hemlisar som jag inte har berättat (hoppas hon minns hur pålitlig jag är när hon blir stor :) )

Idag har veckan startat, med rekordfart, tentaplugg i skolan mest hela dagen, sen tvätt (fyra maskiner, det ni!) och nu är det lite läsandes som måste hinnas med innan jag somnar. Imorrn är det samma visa (förutom tvätten) och då följer cattis med mig hem efteråt och vi ska kolla film inför en uppgift i ätstörningskursen, ska bli trevligt och fjomp blir nog också rätt glad om jag känner honom rätt :) Han som förövrigt lyckats med en kastspya från klätterställningen idag, helt lovely

Åt förresten jättegott idag, delade en tre små rätter samt kyckling och nudlar med tjejerna, underbart avbrott i pluggandet :)

choklad

Geisha Dreamy Caramel, var riktigt tveksam till en början men är numera helt övertygad om att det är ett riktigt kap! :)
haft en hektiskt vecka och nu befinner jag mig i l-a över helgen. Klippt mig idag (känns lite pinsamt när frisören suckar när hon ser hur slitet håret är, så därför har jag också införskaffat en hårinpackning haha), fikat med Loi, trevligt och gott (världens macka med massa gott på blev det), myst och hunnit sova en stund (eftersom jag sov apdåligt inatt), börjat skriva ner det jag strukit under om stress i skoltexten. Ska snart hem till mum, hon ska bjuda på mat (jag vet, har världens bästa mamma) och sen är det lite fix inför kvällen som ska spenderas hos papps.

Imorgon blir det sthlm och terakottaarmén, heldag :)

mammahelg

mum är här, igår var vi på bondens marknad (och ja det blev en hel del inhandlat, mamma blir så glad när det är produkter från helsingland) och sedan var det någon matspecial på drottninggatan med alla godsaker som fanns. Köpte italienska bakverk, mycket trevligt vill jag lova!
Gjorde piroger för första gången i mitt liv igår, helt ok men ska göra mycket mindre nästa gång..

Idag är det valbo som gäller, och sedan lär jag plugga lite ikväll om jag ska kunna bidra till diskussionen på må :)
Håll en tumme att jag hittar massa välbehövliga saker i valbo!

luddfilter

idag är det fredag vilket innebär en massa; tvättstuga nu på morgonen, agnetha kommer hit, en massa städning att göra, mum kommer ikväll

Överlevde redovisningen igår, men är så typiskt att man stakar sig oc blir tomatröd i ansiktet varje gång. När jag skulle cykla hem från skolan hände nåt konstigt, precis när jag låst upp min cykel så exploderar däcket på cykeln bredvid (fast ingen var i närheten av den cykeln mer än mig), JÄKLAR vilken smäll, lock för örat fick jag. Sen Ösregnade det på vägen hem så det gick att vrida ur kläder och hår när jag väl kom hem, skönt att det var helg då.

Kom ner i tvättstugan imorse, en massa tvätt kvar i torktumlaren men precis när jag ska köra igång mina maskiner så kommer det ner en man och ber om ursäkt och börjar samla ihop sin tvätt, jag går och ber honom stänga sedan när han är klar. Kommer ner igen och visst fan är det jag som får göra rent torktumlarens filter som vanligt!Vet att det låter löjligt att klaga men jag tvättar en gång i veckan och jag kan räkna antalet gånger då jag sluppit göra rent efter andra på min ena hand! ska det vara så svårt att torka ur filtret, speciellt när det sitter en skylt som uppmanar till det?! Åh nä nu har jag fått avreagera mig, så om man skulle ta tag i disken kanske :p

Imorrn ska jag förhoppningsvis till valbo, håll en tumme att jag hittar vinterskor!

råtta

är tydligen vad jag är nu ;) tur jag har en katt som gillar att jaga då :)

Just ju känns det lite bättre med förkylningen, har ju typ blivit värre i flera dagar men inte idag så nu hoppas jag det vänder. Har precis ätit skogaholmslimpa (har ju så svårt för bröd men fick blodad tand efter en macka i skolan med skivad gurka) så nu ska jag försöka göra och äta imorgon också.

Heldag i skolan som vanligt idag och imorrn är det redovisningen som jag fruktat, å fan jag gillar det inte och har lite svårt att vända det till att se det som en positiv utmaning..men kommer kännas bra när det är gjort, och då är det typ helg! :)

Längtar efter älskling men bara en vecka kvar och jag kommer ha fullt upp ända tills jag åker hem så det är ju ingen fara..Får busa med lillen så länge :)

astma?

funderar om jag skulle behöva astmamedicin igen (många år sen sist) för den här förkylningen är svår när den sitter "i lungorna", får svårt att andas och kvällarna är nästan värst..sen kan jag inte bara ligga hemma och vila heller för jag har skolarbete mellan nio och ca fyra varje dag, och jag vill inte att resten av gruppen ska få slita extra hårt bara för jag är ett vrak :p

Men därför jag inte skrivit på länge, haft en underbar helg som sagt men kroppen strejkar på mer än ett sätt.
Är anmäld till massagekursen i slutet på oktober iaf, känns bra och lite nervöst, kommer ju inte ihåg så mycket av biologikursen direkt :)

Ska försöka få till lite läsning medans nässprayen är aktiv och tillåter andning på normalt vis :) ha det fint alla

helgen

haft en helt underbar helg, fast vaknade i lördags och känner mig förkyld och det håller i sig så fint :) stressad så jag går sönder men bara att hålla ut, bara jag överlever den här veckan så!

räckte inte

att vila igår, däckade med migrän vid 19 och vaknade imorse vid fem med äckliga huvudvärken kvar, tänkte att det skulle hinna ge sig innan föreläsningen som började 13.15 men sån tur hade jag inte. Huvudvärken blev visserligen bättre men det satans illamåendet ville sig verkligen inte ge med sig, och utan mat så tar jag mig inte iväg, så är det ju bara. Så nu känns det som jag ligger efter, skulle behövt läsa en massa idag men det funkade inte så bra, nä usch får ta nya tag imorrn, tvättstuga och storhandling och så plugg på det!

halva veckan

idag är det onsdag, har varit i skolan med min grupp och planerat inför "teatern" och en annan uppgift vi haft, det har gått bra men jag är ju så trött när jag kommer hem så jag orkar ju inte plugga direkt..ska vila en stund och sedan försöka ta tag i det hela.
Igår var cattis här, eller ja vi var och röstade först och sen blev det fika och lite katterapi här hemma, så underbart när hon säger att hon längtar efter att träffa fjomp igen, då har han gjort ett bra jobb ;)

Favvokristin ska åka till london som au pair, och jag är lite avis men väldigt glad för hennes skull och kriin, jag hoppas du får det toppen och att jag får höra massor!! :)

Längtar för övrigt till fredag kväll, men har så mycket jag borde hinna innan, och nästa helg kommer förhoppningsvis hit nästa helg, och helgen efter det ska jag hem en snabbis för vi ska till sthlm, mycket på helgerna nu men bara härliga planer så det känns skönt! :)

snurr

känner verkligen att jag har noll koll för tillfället, dessutom ska vi ev spela lite teater i skolan och jag ogillar sånt skarpt, tur att jag har en bra grupp som får hjälpa mig att överleva. Har ingen koll på litteraturen i nån av kurserna heller och vill göra klart så mycket som möjligt så jag kan vara ledig i helgen men vi får se..
Klängig som sjutton är jag också och blödig värre, kan verkligen börja gråta till filmer/serier eller för mig sjäkv rätt upp och ner, vrak javisst :)

Igår var agnetha hit och vi hade trevligt som vanligt (blev t.o.m. en powernap i soffan haha) och imorrn kommer cattis förbi en sväng, vi ska gå igenom en kurs och sedan förhoppningsvis även förtidsrösta så vi har det ur världen..

Nähä om man ska läsa lite om genus när det kommer till stress, huruvida kvinnor och män hanterar och påverkas olika eller inte, as if i did not know :p

så stolt

Är löjligt stolt över att jag äntligen fick tummen ur och planterade om mina stackars krukväxter, nu återstår bara att se om de överlever eller om hjälpen kom försent! :)
Ska göra ett litet städryck och sen är jag lite sugen på att baka något, får se om jag kommer på något.
En liten promenad är inplanerad också, för att jag ska kunna mysa ner mig i soffan med en kopp te :)
Började läsa i en av stressböckerna igår, riktigt intressant men var börjar man, finns så mycket jag skulle vilja lära mig men kommer in på massa sidospår hela tiden och tankarna eskalerar iväg, as usual..

Just nu är det så mycket jagg vill göra, några extra miljoner och förmågan att stanna tiden skulle hjälpa en bit på vägen faktiskt..så vi får väl vänta och se när det inträffar :)

heldag

håller på att göra mig iordning för heldag i skolan 9-16, vi ska ha föreläsningar om hur stress påverkar negativt när det gäller immunförsvar, blodtryck och fetma bla.
Magen hatar mig som vanligt men jag ser fram emot skolan idag faktiskt, sen är det helg, så skönt!
Drömde förresten att jag var ute och reste inatt, vore så skönt att komma iväg nu i vinter när det är så satans kallt men det funkar nog inte i år, vi får se hur det går med allt.
nu måste jag springa :) ciao

1 sept.

Månaderna går fort, igår konstaterade jag och en kurskamrat att snart är våra kalendrar slut och då är det jul, och massa har vi att göra innan..men roligt mitt i allt också.
Mindre roligt är min förbannade kropp, har mått knas i flera dagar och vet ju att det kommer med stress och när allt drar igång men magen vill liksom inte gilla läget så idag har vi kört heldag med illamående, igår var det bara halvdag. Är jobbigt att inte kunna äta vad och när jag vill, och sen läser jag symptomen på kronisk stress och ja vi kan ju konstatera att de alla passsar in på mig. Så vad göra, vet ju en del av "stressorerna" men vet helt ärligt inte vad jag ska göra åt dem, och om det är bättre att bara ge upp vissa grejer och se om man klarar sig ändå eller om man ska försöka kämpa sig igenom skiten...hjärnan går på högvarv iaf vill jag lova och det gäller att inte känna efter allt för mycket.

TUR att jag har lille skrutt här hemma som myser och busar och är allmänt galen, vad vore mitt liv utan kattrackarn! :) Och nu har det börjat komma värme i elementen så nu är vi lyckliga båda två i vår tjockfilt i soffan haha.

Och min mamma måste vara typ bäst i världen fast hon driver mig till vansinne av och till, men vi kan prata om i princip allt ;)

RSS 2.0