brasa

Igår kom min lilla skrutt äntligen hem! Och jag och mamma köpte hem american pan pizza, mycket gott vill jag lova. Idag har vi varit på stan och fixat en massa, gjort underbar mat och fikat. Även hunnit med en powernap och varit ute och kikat på majbrasan här i området, en fin och liten brasa :)
Vi har sett en gammal goding, Bernad och Bianca i Australien, :)
Imorgon blir det en sväng till Hemlingby för att köpa ännu mer cykelslang, fått hjälp att bära upp cykeln så den står på min balkong nu så förhoppningsvis blir det lite ordning i veckan (men nej här tar vi inte ut något i förskott för det är fasen bara strul med cykeln).. Nu ska jag pussa på min lilleman och sedan är det snart dags för sängen känner jag

ojojoj

så var det det där fantastiska med träningsvärk, men jag uppskattar det trots att jag ser ut som jag vet inte vad när jag ska gå, har ont i hela benen UTOM vaderna (varför har jag inte ont i vaderna?!) helt udda..smorde in hela benen med ormsalva innan jag skulle sova och nu blir det nog en vända till :)

Har massor som ska fixas idag, i min egna lilla takt, agnetha och jag ska ses vid halv två och ikväll vid åtta kommer mum och fjomp, som jag längtat :)
Det blir väldigt opersonliga inlägg men det är för att om jag skulle skriva om allt som jag tänker och känner så skulle det bli en hel bok av röriga tankar så det är för att skona alla inkl. mig själv :)

jogga

Nu är jag faktiskt stolt över mig själv, för jag överlevde joggingturen med flickorna och 2,5 km är inte så mycket egentligen men med min form så var det en jäkla bedrift att jag överlevde :p Jag hade håll nästan hela tiden, men lite håll gör ingen skillnad, var dock skapligt mer än lite på slutet så då fick jag gå sista backarna. Sen gick vi ett varv extra och nu är jag nyduschad och alldeles färdig men ack så skönt :)
Å så fint det var i spåren, riktig skog, helt underbart.

Imorgon är det seminarium, och lär hämta ut mitt arbete, sedan ska cattis och jag försöka skriva på våra arbeten..det ska bli skönt att få undan lite, det behövs :p

Och det ska bli spännande att gå till skolan imorrn, med tanke på att jag redan har träningsvärk i höfterna haha

bristning

fick ju någon bristning i muskeln vid hö skuldra när jag var hemma, och jag antar att det är därför det känns som daglig nackspärr på höger sida, inatt var ingen höjdare att försöka sova och det känns inte som att det blir bättre om jag smörjer eller masserar heller... Igår var som sagt ingen höjdare på dagen men kvällen artade upp sig och fina Cattis kom hit på fika, med sig hade hon massa fina cupcakes! Jag fick ett jättegott te och en bok om muffinsar, kunde ju inte bli bättre, tack sötnöt!

Vi gjorde vår enkät och pratade massa, så lika vi är trots allt, det behövde jag verkligen :)
Nu håller jag på i tvättstugan och sedan lär jag försöka dra mig till skolan  och lämna tillbaka en bok.

påsksammanfattning

Var ett tag sen jag skrev nu för jag har varit hemma i l-a och knappt kollat åt en dator :p men här kommer en liten sammanfattning iaf.
Sist jag skrev var to 21/4, min födelsedag och då träffade jag marcus, vi åt och promenerade, satt i skuthamn och filosoferade ett tag, och pratade ikapp sådant vi missat, jag hade konstig huvudvärk som inte ville gå över så jag var tvungen att sova en halvtimme när jag kom hem. Sen mötte jag upp mamma på affären men se det gick inge vidare, vinglade och såg typ inget, så hon gick med mig upp på stan där vi skulle möta upp pappa och beställa mat..tror ni jag kunde äta mina efterlängtade vårrullar, en halv fick jag i mig innan dagens lunch gjorde återbud från magen och sedan låg jag resten av kvällen, värt, verkligen. Men hormonmigrän har jag sällan så tur det ändå. Har säkert glömt en massa men det är för att jag har varit ledig och inte brytt mig :p

Fre 22/4 Fokus var att äta ikapp det jag missat men träffade Baena och nisse (vovve)  på kvällen, vi fikade och pratade en massa, sedan blev det Aristocats på kvällen, mysigt med gamla godingar :)

Lö 23/4 Påskafton = Min kusin med familj var hembjudna till mum, 8 pers var vi i hennes etta men trevligt var det, och mamma nojjar alltid för att maten inte ska räcka så hon gör så mycket olika så vi har ätit resten i flera dagar och jag fick äntligen min chokladtårta med chokladtryffelglasyr och hallon! Sedan sov vi ikapp på kvällen ;)

Sö 24/4 Började med en promenad vid Väsman i det underbara vädret, hur skönt som helst med saan vilka skavsår jag fick på hälarna.. :( Sedan hem och äta, vil lite, iväg och träffa Sandra en sväng. Sedan till min "svärmor" på fika, var också trevligt som vanligt och sen var det väl kväll igen.

Må 25/4 Idag har jag åkt hem, utan min älskling, det är tomt, och jag saknar mer än fjomp men det ligger inte i mina händer mer, om det någonsin gjort.
Till helgen kommer mum med lillen så det är väl typ det jag ser fram emot, för inte saknar jag plugget just nu men det beror väl på att jag ligger efter :p

21/4

Vaccinationen gick fint och vet. trodde att Fjomp var max ett år eftersom han är så liten min lilla plutt, men trots detta väger han stadiga 3,7kg så lagom att släpa runt på :p

Ska strax hoppa in i duschen, fastnade här som så ofta :p Idag ska jag träffa marcus, var hiskeligt längesen nu och ikväll ska familjen mysa och köpa hem mat från chinatown, ser jag fram emot mycket :)

Hoppas ni får en bra dag för det ska jag försöka ha :)

morgonprommis

Kom ju hem vid hav nio igår kväll, riktigt skönt men fy satan vilken tung väska jag hade, fick kramp i muskeln vid skulderbladet så från kyrkskolans entre där och ner bakomskrattade jag högt för det var skratta eller gråta som gällde och jag då föredrar att skratta åteländet :p väl där mötte fina mum upp mig och hjälpte mig att bära.
Hon mådde dock mindre bra imorse och var yr och kräktes (svårt när någon annan drabbas för då känner man sig så maktlös), men när hon piggnat på sig gick jag med upp till hennes jobb och därifrån tog jag, sandra och jujje en promenad på biskopsnäset, mycket mycket trevligt!
Lär lägga mig en sväng nu känner jag för jag är helt slut, och sen ska jag äta innan det är dags att gå iväg med lillen :)

morgontårar

vaknade av att jag grät imorse, drömde jättejobbigt ommina föräldrar, vi bråkade mycket, min pappa hatade mig och mamma valde hans sida. Helt sjukt och det är så typiskt för att jag ska ringa honom nu på morgonen haha, får väl se hur det går ;)
Har fortfarande ont i halsen på vänster sida men det har inte blivit så mycket värre sådet är väl bara att köra på, åker som sagt hem ikväll, och nu ska jag läsa morgontidningensom trillade in vid sjutiden, ha det fint :)

fikabesök

Nu var det länge sen igen, har varit hemma i l-a några dagar, hunnit träffa systrarna Carlsson (och vincent förstås) och blivit bjuden på årets första grillning, underbara Sandra som sällskapat mig både vid mat och promenad, träffat mig familj och blivit en gnutta förkyld. Åkte tillbaka till Gävle igår kväll och tvättade, idag har jag städat och bakat och packat för att sedan få fikabesök. Vi skulle vara några stycken som skulle ha lite påsk/födelsedagsfika, det blev jag och Elin men lika trevligt ändå och desto mer äta åt oss :) Gjorde glace au four och chokladcupcakes, och nu är jag så mätt så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Riktigt skönt för imorgon ska jag diska, sedan till skolan på en föreläsning efter lunch och vid halv sju åker jag till l-a igen om allt går som jag vill :)

Lillen ska vaccineras på ons, jag ska på glassdejt med loi, hinna träffa baena, plugga, umgås med släkten på lö och hänga lite med sandra (och ev dotter), kommer vara trevliga dagar hoppas jag :)

Blir en tidig kväll känner jag, är helt slut i kroppen och huvudet :p

halens

Har precis provat lite kläder, och jag kunde ha allt, plus att det var på rea så skönt, vår/sommarkläder men jag höll på att smälla av när jag såg hur små mina leggings var, och värst av allt var väl att jag kunde ha dem haha!
Haft seminarium idag och diskuterat uppsatsen som ska skrivas, jag ska antagligen göra en forskningsöversikt (litteraturstudie) om varför man använder viss behandling inom ätstörningar, riktat mot ungdomar eller vuxna, har inte bestämt än. Om det  blir bra är det något jag kan bygga vidare på till c-nivå också så vi får väl se.

Imorgon åker jag och lillen hem, vill åka tidigt men har sån dryg huvudvärk nu och bara rapar så är rädd att jag inte kommer orka göra iordning allt ikväll...det lär ju visa sig. Nu ska jag vila lite, för jag hade julia på besök igår så det blev lite sent (men var riktigt nice) och därför tyckte fjomp att det var en bra idé att väcka mig kl 6 imorse..suck

vår

Vilket underbart väder!! :)
Fick något gratisprov på en linsvätska hemskickat, det tackar jag för, mina ögon är så satans dryga så det behövs :) Haft en helt ok dag med föreläsning, kursinfo, inte glömma att välja inför hösten, och här en tanke; vi ska ha praktik eller fältstudier i höst fem veckor, eftersom jag läser pedagogik ska jag göra min praktik inom folkhälsa, alt skriva en uppsats (B-nivå) i folkhälsa, och det här låter ju jävligt knas men jag skulle kunna tänka mig att skriva uppsats (eller åtminstone skriva extra sen), ska jag ju inte säga än med tanke på att jag inte skrivit en riktig b-uppsats än utan det är det vi ska börja med nu om någon vecka så får väl se sen vad jag tycker haha :p

Imorgon ska jag till doktorn,och jag är nervös, jag vill inte vara sjuk men jag vill fan inte att han ska säga att jag är frisk som en nötkärna för då är det ju nåt knas om jag inte kan andas ändå, ja det visar sig :p
Har haft lite matsällskap med Elin idag och nu ska jag mysa lite med lilleman

pengabrist

är väl förnamnet bara, vet inte när jag hade såhär lite pengar sist men  jag har skaffat en hel del saker som behövdes på sistone också (sommarskor, linser*flera,telefon som fungerar) så direkt förvånande är det ju inte. Och så i skiten sitter jag inte, bara om jag inte får något jobb i sommar, för då är det typ kört :p

Igår gjorde jag väl i princip nada, å så skönt det var sen! :)
Idag har jag haft tvättstuga, nu har jag matpaus (sprödbakad torsk, hemmagjort mos och gurkmajonnäs), blev en dosa också så helt perfekt. Har bäddat rent, för det finns nästan inge bättre än att sova i renbäddad säng(!) och ska väl fortsätta med lite mat senare, måste skriva en handlingslista också.

Ibland känner jag mig så fruktansvärt ensam fast jag har fjomp springandes runt benen, men idag är en bra dag, riktigt bra, så länge det inte kryper på mig att jag snart ska till doktorn. Dagen i Falun var förresten riktigt trevlig och vilken energi jag hade när jag kom hem sen, inte vanligt kan jag berätta för dem som inte känner mig.

fredag=tågdag

sitter här med huvudvärk (som minskar tack vare med.) och magont (som ökar tack vare med.) men ska strax bege mig mot stationen och vidare till falun, ska ha heldag med mum, mysigt och praktiskt att vi åker halva vägen var, tricket blir att komma ihåg att gå av i falun, skulle lätt kunna sitta kvar till l-a :)
Redovisningen gick fint igår, vår lärare ryckte in och förlängde med ca 10 min så det tackar vi bara för :) och idag ska jag inte plugga ett skit om jag inte känner för det, bara försöka ha det bra :)

ett steg framåt, två bakåt

den där jäkla cykeln vill inte att jag ska må bra, nu är det framdäcket, ska försöka köpa ny slang på fre i falun, jäkla skit :( huvudsaken jag kan cykla till och från skolan imorrn bara för jag har heldag och orkar inte gå...
Haft en bra dag annars om man bortser från morgonen som bestod av migrän. Vid tio hade medicinen börjat verka och då dök Cattis upp. Vi har pluggat lite, spelat kort, ätit tacos, tagit en promenad och ja, haft det bra :) Jag gjorde en banankaka från ett recept min Kristin gav mig, och fy satan så gott! :)

Nu funderar jag på om jag ska göra frukostbullar till imorgon (dom ska stå över natten så får se om jag gör det.. Och förresten har jag en ny telefon nu så får väl hoppas det funkar bättre med denna än den förra. Idag har jag också avfärdat en brandsäkerhetskille och av misstag nobbat en telefonnisse haha :p Jaja jag har mycket kvar att lära.

så var det dags igen

nu var det ju framdäcket på cykeln som inte ville samarbeta imorse så får se hur det går, om jag måste iväg och köpa ny slang igen :p
Annars har det varit en produktiv dag (beroende på hur man ser på det), jag tog mod till mig (efter en hel del pepp) och ringde hälsocentralen, dom ringde upp och hon hörde väl hälften eftersom jag har kass mottagning men ska dit om en vecka och kolla upp om det är astma som är problemet igen..sedanfick jag sms om attmin telefon fanns att hämta så den ligger på laddning nu så fint, fruktansvärt ovant men hoppas det blir bra :)
Och pappa den sötisen hade fört över en liten respektslant för att jag varit duktig och fixat punkan själv så jag skulle köpa mig nåt gott och fira :) (och jag vet hur bortskämd jag låter, men han sa förut att han skulle betala om jag lämnade in den på lagning så detta var väl bra för oss båda)

Skriver handlingslista och ska snart iväg och handla, imorrn kommer finfia hit och vi ska vara duktiga och plugga samt äta tacos och prata prata prata. :)

ventiler är icke att lita på

fick frågan hur det gick med cykeln, det fina var att igår resonerade jag med mig själv om jag skulle skriva det eller inte för jag är så less på hela grejen :) När vi var i Hemlingby i lördags köpte jag två nya däck, två slangar (ifall framdäcket också tänker paja inom en snar framtid) och lite verktyg. Ett av verktygen var för stort men det andra funkade, och jag fick av däcket från cykeln efter lite knåpande, jag fick t.o.m. av däcket från hjulet, och ungefär där var det stopp. Pumpade in lite luft i slangen, på med däcket (något som inte är så ergonomiskt för mina händer och gör att fingertopparna fortfarande värker.. och sen går det inte att pumpa upp hela slangen för det läcker om det kommer in en viss mängd. Försökte med två olika pumpar, för de krånglade också...till sist fick jag ge upp.

Telefonsupporten (alias micke) förklarade att det kunde vara fel i ventilen på slangen och då provade jag den andra som gick så fint så fint :) så då var det bara att göra om allt igen med ny slang, tack och lov att jag köpt två! På med hjulet efter mycket krångel och knåpande, det är lite snett men det var det säkert från början också. Jag kommer inte laga en cykel på mycket länge kan jag lova, och lite rädd är jag för om cykeln håller ihop idag men det visar sig.. Ja det var hela vidriga cykelhistorien :p

är man trött så är man

ser i mitt förra inlägg att jag var mer borta än vanligt, i torsdags var vi på teater och i fredads lämnade jag in arbetet och var på stan, och såg på film på kvällen. :) Nu ska jag ge mig ner i källaren och försöka byta däck på min cykel, wish me luck!

Hemlingby

Vilken helg! I torsdags var jag till skolan, lämnade inmitt arbete, lånade lite böcker och sedan mötte jag upp min mor på stan. Hittade två tröjor på rean, 50kr styck så helt ok :) Sedan blev det A fish named wanda på kvällen:)'

Idag har vi varit i Hemlingby hela dagen och hör och häpna så har jag fått tag i två par sommarskor! Köpt en filékniv också för det behövdes verkligen och även däck och slang till min cykel (ska försöka montera imorgon så hoppas det funkar) Mamma köpte en morgonrock med huva på rea och så bytte vi när vi kom hem så jag fick den och hon fick en av mina som hon är lite kär i :)
En massa fram och tillbaka blev det iaf, och så lite thaimat på det :) Ja just, och jag köpte en gardin till köket också på rea som matchar min köksduk, fintblev det

Och ifall ni undrarsåärdetviktigt att mansäger studentnärman ska åka buss så slipper de fråga hur gammal/ung man är..alla säger olika :p

liket som visste för mycket

Igår var mum och jag på teater/fars i konserthuset här i Gävle, och den var riktigt rolig! Jag brukar ju inte vara så jätteimponerad när det blir sådär trängda situationer, kan mest uppleva dem som pinsamma men denna föreställning var över lag helt underbar, och han som spelade liket, fy sjutton vad duktig han var! Han blev omkullkastad, slog sig överallt, upphängd i en garderob, klämd i fönstret ett antal gånger mm mm och han gjorde det jättebra :)
Kom hem sent och somnade strax före tolv, det där med sena kvällar har blivi vardag för mig nu ;)

Iaf så håller jag tummen upp för denna teater, medverkade gjorde bland annat; Regina Lund, Lasse Brandeby, Johannes Brost m.fl. Min favorit var nog finansministern, och liket men alla gjorde bra ifrån sig.

Och nu har jag inte tid mer för nu måste jag fortsätta med min tenta som ska lämnas in idag, och den går inge bra alls kan jag lova..

RSS 2.0