helgen

mycket händelserik på gott och ont. Jag har haft besök, mycket trevligt! Skulle på lägenhetsvisning i andersberg (porten bredvid den som poliserna gick in i när jag kom dit), inte dök det upp någon från gavlegårdarna inte och inte svarade han i telefon, så 40 minuter senare (och då kan man lägga till en timme med tanke på att jag var rädd att missa utsatt tid och var där bra långt innan) fick bussen till sätra bli kvällens räddning bort från regnet, dålig stil!
Sen släppte väl all nervositet och allt jag funderat på hela veckan så jag drog på mig ett fint migränanfall, så nu är toan invigd på spyfronten :p
Hur som helst så piggnade jag på mig framåt kväll/natten så det var skönt.
Lördagen spenderades med att gå påpromenad i halva gävle, förbi alla tjusiga hus, skolor och genom gamla gävle med kullersten och mysigheter. Träffade på en jättetrevlig tjej som var nyinflyttad och som ska öppna ett café utanför gävle (lätt att jag måste åka dit och fika), hon hade två jämthundar och valpen var så härlig! :)
Filmkoll och makaronipudding, sen somnade jag halvvägs in i sagan om de två tornen. Magen var paj men jag trodde det var från migränanfallet, vilket inte visade sig vara fallet, efter en dag med fina kramper kan jag lova att det knapras naturmedicin för fulla muggar, precis vad jag behövde(!). Den här veckan kommer bli en kamp men skam den som ger sig, och tack gode gud att jag har morgondagen på mig att diska innan karin kommer hem.

solsken

Idag skiner solen och gissa om det gör skillnad för ett nedstämt sinne! Har sovit ruskigt dåligt några nätter nu, vaknar var och varannan timme och bara vänder på mig, så jag är glad att jag bara hade lektion mellan nio och tolv idag. Vi blev indelade i 4 grupper med 15 pers i varje, och sedan tre smågrupper med fem i varje i dem. Så i min grupp är vi tre tjejer och två killar, som kommer vara en grupp hela terminen. Första intrycket är att det känns bra så jag hoppas det fortsätter så, har iaf lärt mig namnen på alla i min grupp redan, och det är en jäkla bedrift för att vara mig(!).

Ringde fastighetsskötaren ang badrummet igen, hon hade slutat ha hand om sätra men åkt hit ändå och lämnat in en felrapport så idag när vi kom hem så var felet åtgärdat och vi kan numera duscha som vanligt folk. Julklapparna kommer tidigt i år :)  Tur man är lättroad och inte så kräsen haha. För övrigt så har vi letat efter tvättcylinder men vi har inte fått någon än, så tur vi har vatten i badrummet och kan handtvätta snart då när kläderna sinar :p

Ska ta tag i lite städ och disk, läsa lite kurslitteratur och sedan  njuuuta av att jag har överlevt min första skolvecka.
Och stackars människan som jag ringt gällande lägenheten i två dagar och som vägrar svara får snart ringa upp mig istället känner jag.
Och tusen tack för fina kommentarer Julls och Krin, det värmer som fan, jag tycker om er!!


så fel

typ allt som om möjligt kan gå fel har gjort det, imorse gick jag fel när jag skulle ner till helena (en i min klass), gick för långt så dom fick hämta upp mig, sen var det fullt på parkeringarna så vi kom försent till föreläsningen. Kunde inte äta någon lunch för min mage var muppig (tackar mig själv för att jag gick upp tidigt och hann med 2 frukostar). Hade teambuilding och fick gå en jättesväng med ögonbindel och lita på att någon inte hatade mig. eftersom mitt knä har beslutat sig för att jäklas också så kunde jag inte vara med på volleybollen utan får ta det sen, och så har jag avsagt mig sittningen på fre för jag känner inte för det.
Jag vill bara ha en egen lägenhet som inte ligger i sätra, vara världsvan och ha vänner här!   Men det skulle vara lite för positivt för mig så får ta en sak i taget, i första hand kommer lägenhet, sen vänner (som säkert blir lättare när vi kommer igång i smågrupper) och sist men störst, världsvanan,klart till jul :p

uppdatering

efter att ha knockat mig själv med datorn och därmed orsakat fläskläpp traskade jag iväg till ica, där de självklart inte hade de säkringarna jag skulle ha. Gick en sväng och kom till statoil där dom minsann inte hade säkringar men proppar :p så sista asken och nu funkar allt utom lampan i garderoben. Har inte orkat så mycket idag alls, mest sovit mellan ätandet och uppackandet, är en enda röra och jag har huvudvärk. men ska inte fresta med allt för mycket detaljer av det spännande som händer i mitt liv :p

spännande

på många sätt skulle man kunna säga, har nyss vaknat efter första natten i lägenheten, det ekar lite och var livat utanför men jag sov gott ändå. Och var tvungen att somna rätt tidigt för jag lyckades paja en säkring igår kväll så det mesta av utrymmet jag har tillgång till blev svart. ska gå och köpa nu när jag ätit frukost, men så jäkla typiskt..sen funkar datorn bäst om man har den på köksbänken :p
Är också evigt tacksam för all hjälp igår och tänker bara flytta ca en gång till innan jag blir kvar ett tag hoppas jag :)

intro

Har varit i Gävle i två dagar, bott på mysigt hotell, hämtat lägenhetsnycklar, kollat på mupplägenheten och gått min första dag i skolan. Träffat massa folk, lärt mig lite mer om utbildningen och börjat träna upp mitt lokalsinne lite. Nu har jag massor kvar att göra såklart för på lördag flyttar jag. och på lördag ska jag även kolla på en till lägenhet som kan bli min den första oktober ifall jag har tur (står på plats tre). det är en tvåa och hyfsat dyr och inte heller där jag skulle vilja bo helhjärtat men det skulle vara en egen lägenhet, en tvåa med eget kök och allt.
Det ger sig väl, först och främst ska jag göra lite gröt, sen träffa amanda och marcus och sen bär det av mot löparspåren :)

Och imorgon ska här tvättas kuddar, fått riktig ångest gällande det så så blir det :)

one week to go

Sista veckan innan skolan börjar, eller ja, introdagen är ju redan i övermorgon så imorrn åker jag till gävle. Försökt få tag på studentbostäder gällande kontraktsskrivning och om man får kolla på lägenheten, dessutom vore det bra att veta om den är möblerad eller inte, men nejdå, ingen panik :p

Helgen har varit great iaf, lördagen var friidrottskollande med pappa, lite packning och sen hem till Sander på förfest, och i min iver att bli kvitt nack/huvudvärk så drack jag nog lite väl mycket och fort.


Satans kul hade jag iaf och guld till alla som var med på kvällen, kommer sakna varenda en!! Åt en massa på Piren och så efterrätt på det men gott var det! Vattenfestival passade ju som handsken för det öste ner men vi var glada ändå.
Runt tolvsnåret kunde jag inte hålla huvudvärken under kontroll längre så då fick det bli hem och sova ( vilket mest innebar ett evigt vridande och försök till att lägga nacken så det inte skulle göra så ont) Vaknade och var något seg, har gjort något med knät så det bränner inuti, hoppas bara inte det är ledbandet..

Fullspäckad vecka iaf och på måndag mina vänner, då börjar mitt liv som blivande hälsopedagog, jag kan iaf allt om ohälsa så det borde bara vara att göra tvärtemot vad jag alltid har gjort och mått ;)

flytta

Sov i princip nada inatt, har bara legat och vänt på mig så jag är så trött och irriterad så det finns inte :/ Fick bostadserbjudande igår kväll, jag ska dela en lägenhet med någon, i sätra. Har inte så mycket att välja på utan måste tacka ja, så håll en tumme och hoppas på det bästa.
Var ute och sprang med jobbgänget igår, och återigen lyckades vi bli medlurade på 5km-varvet. Känns skönt  i kroppen efteråt iaf, att man har lite krafter kvar ändå!
Imorrn blir det finmiddag på Piren med flera från jobbet, och en drink eller två innan skulle jag tro, ska bli riktigt mysigt så då jäklar gömmer jag min migrän under en sten nånstans.
Var upp på jobbet en sväng, tvättade mina vikariekläder, hämtade mina skor och namnbrickor och kramades med alla som fanns i närheten, åh jag kommer sakna så många så mycket, men ja, känns skönt iaf och dom är så glada att jag kommer iväg härifrån så det är kul!
Nu ska jag sova lite om jag kan, och sen äta något gott, för det får man när man har tagit spruta :) Ciao

listor på g

har äntligen fått tummen ur och börja skriva listor på allt jag måste skaffa och ordna med, och det är fasen inte lite grejer. på ett sätt blir gävle jobbigare än linköping, för där känner jag inte en enda människa vad jag vet, och sen är det en lång utbildning så det är bäst att jag inte vantrivs, men annars vet jag vilket krångel som väntar. bara det löser sig med bostad och csn och allt det där så kommer det att bli bra, bara min cykel blir lagad, jag får ett antagningsbesked, slutar oroa mig och kommer iväg så blir det fint :)

Var hos baena igår kväll, mycket trevligt men hade migränkänning och nackvärk, men det var så länge sen vi träffades så det var kul, och hennes vänner med vovvar var där också, mysigt. Sen gick jag hem och däckade, så jävla onödigt, mådde så illa så jag höll på att bli tokig, bara för att jag sett fram emot den dagen så enormt länge, dagen då jag och tjejerna skulle göra stan, så oerört besviken så det satt i imorse när jag vaknade.. :/
Gick upp på stan en vända med min mor, men somnade direkt vi kom hem, helt slut, har varit seg hela dagen, och jag tycker inte alls om det.
Imorrn ska jag förhoppningsvis ta mig i kragen och gå till dollar för att handla fotoramar och kollegieblock, sen ev till min papps och packa flyttlådor...
och nu ska jag bara vänta på att få sova för nu är jag helt slut igen, värd dag!

LYCKA

Nu har en stor sten släppt från mina axlar och fan vad jag kommer sova gott inatt; JAG KOM IN PÅ SKOLAN I GÄVLE!!! :) :) :)
Så nu kommer jag ha en adrenalinkick utöver det vanliga ikväll känns det som, ska hämta lite kort hos min pappa (har äntligen framkallat lite digitala bilder) och promenera bort lite energi.

Fortfarande panik gällande när jag börja, litteratur, lägenhet osv men fan det löööser sig sa han som sket i byxorna och satte sig i vasken.

Ha det

fort

det går fort nu, en vecka sen jag skrev sist, jag har inte så mycket att skriva, när livet är kaos så känns det lika bra att vänta tills det lugnat sig lite. Har varit ledig i helgen, i fredags kväll åkte vi (marcus, ann-louise och jag) till haag m familj och hälsade på. Jag och marcus shoppade barnkläder i sista minuten, folk stirrade men vi hade kul :p Och alice är så fin, tre veckor, som när jag träffade vincent, fick hålla lilla damen och gissa om jag blev bebissjuk!! Var kvar läänge och pratade och åt och fikade, riktigt trevligt! Sen däckade jag, ont i huvud, nacke, rygg och leder hela natten och timmarna var oändliga innan apoteket öppnade så jag fick mina panodil och massa ormsalva, tror jag hade feber också och det har jag i princip aldrig. så jag var däckad hela lördagen, inte vidare kul, lever fortfarande på verktabletter men det känns mycket bättre nu, fy fan!

Blir nog en fullspäckad vecka, imorrn efter jobbet ska jag träffa sara och sandra, sen jobba kväll på tis, dag på ons och på to efter jobbet ska vi till flogbergets gruva och så blir det filmkväll för sen är jag treledig(!). Party på fre och inflyttningsfest på lö, ja jäklar, sen återstår det bara att se om jag har något att fira eller om det blir till att dränka sorgerna.

På återseende

RSS 2.0