valborg

sen sist jag skrev har det mest varit skolarbete på schemat. Maten vi lagade i Bonhus blev jättebra, min grupp gjorde chili con carne med quinoa! De andra grupperna lagade också gott, bla en indisk gryta, strömming med spenat, lax i ugn, köttfärsbiff osv..riktigt nice iaf och man fick lite inspiration. Vi är några tjejer som sagt att vi ska byta recept med varandra för nästa vecka så det ser jag fram emot, och sen ska vi förhoppningsvis laga mat hos mig snart.

ni som hängt med lite vet ju att jag hade en hemtenta i beroendelära för tre veckor sedan, en enorm sådan  som jag satt uppe halva natten och skrev på (eftersom jag som vanligt skjuter upp allt till sista dagen!). Har varit jättenervös för den, de sista uppgifterna var jag nöjd med men de första var katastrof och jag har knappt något hum om vad jag skrev på dem då jag var så förbannat trött..idag skulle man iaf få svaret på morgonen. Mitt fanns ingenstans och finna så jag fick maila läraren; det visar sig att en tenta har hon inte kunnat öppna och att det var min och hon ville att jag skulle skicka om. Men under tre veckor tycker jag ändå att jag borde fått veta det, för hon skrev ju att hon tagit emot den... Hur som helst, fick B och är så sjukt lättad och glad, även fast jag egentligen inte förtjänar det betyget, ska ta mig i kragen och göra lite till kost och näringsläraportföljen också så jag kan slappna av nästa helg :)

Igår hade jag bedrövlig migrän, i skolan dessutom och inget jag ville att mina klasskamrater skulle behöva se och oroa sig för, det värsta är ju att man är hyfsat van själv...men men. Har storhandlat idag så imorrn lutar det åt tacofylld paprika eller så :)

virr

Gårdagen var knepig, mådde inte bra för fem öre men har ingen aning om varför, halsont, öm i kroppen, huvudvärk och allt det klassiska, men det är inte förkylning, och om det skulle vara allergi är jag illa ute för hur sjutton ska det då gå när de börjar klippa gräset :/

Min bukett med mörklila rosor står här och piggar upp iaf, att blommor kan göra en så glad :)
Gjorde världens kanonmat igår, har ju velat göra lax men inte vetat vad jag ska ha till..så färsk pasta med stekt lax, körsbärstomater, grädde, buljong och riven parmesanost ihopblandat, ojoj :)

Om några timmar ska jag iväg till Bomhus och laga mat med gruppen, hoppas det blir bra och att vi får godkänt. Tänkte ta med mig en näringsdryck så jag överlever till halv sex när vi slutar..

Om någon har en ny fin dubbelsäng som den vill bli av med så finns jag här ;) Min älskade säng knarrar så förbannat så jag har svårt att sova på nätterna, blir tokig, och om jag ska köpa en ny säng vill jag ha en dubbelsäng så det kommer inte att bli av än på några år, en trissvinst på x antal miljoner skulle sitta fint just nu, för då har jag massor med grejer jag skulle ta tag i. Ja men man kan ju inte få allt som bekant, så därför ska jag ta en macka och fortsätta traggla mina häften om kostvanor. so long!

festligt

haha vad roligt det blev att stå i mitt förra inlägg, lät som om mum var på väg hit som moraliskt stöd gällande kylen :) men jag skulle till doktorn så det var därför.
Kylen är iaf lagad, och snälla människan hade ställt in det jag ställt fram på bordet, inklusive min linsvätska i kylen men det är ju inte så lätt att veta, jag tippar iaf på att det var en karl ;)

doktorbesöket gick sådär, stängde väl av hjärnan när han som första sak nämner att vi ska köra stick i fingret, det värsta jag vet förutom sprutor, usch och fy, men "som tur är" tog dom alla prover från armvecket istället. Till saken hör att jag har grymt fina och lättstuckna kärl men kvinnan som skulle sticka mig stasade åt och trodde inte att det skulle komma så mycket, så det blev resultatet liten fontän på slutet :) sen visade det sig att jag visst skulle lämna urinprov, bara för att jag som vanligt gått på toa precis innan men lyckades väl samla ihop en tolv droppar ungefär och det räckte :p

Doktorn knakade rätt min nacke, konstaterade att den var så frisk så, tyckte jag skulle prova omeprazol mot illamåendet om jag nu verkligen var säker på att jag inte var gravid osv. Han missuppfattade en hel del, var väldigt intensiv och stackars den som ska renskriva det han dikterade :p
Några klara energidrycker blev det också, en remiss till sjukhuset och lite ny migränmedicin..vi får se hur det blir.

Och soffa har jag hunnit kolla ut, det lutar åt en jättemysig historia :)

panik

paniken var extrem igår framåt kvällen, kroppen jäklades något alldeles extra och mitt kylskåp visade på 22 grader plus!! Jäkla tur jag inte hade hunnit storhandla utan tog den lilla handlingen, vågar inte frysa in så mycket heller för eftersom jag varit sjuk så har jag inte öppnat kylen på ett tag och det luktade bra fint därinne vill jag lova.

dom har nyss varit här och läst av numret och lovade skicka efter någon och säga att det var akut, först sa dom att dom skulle skicka in det och då fick jag panik, kylen och frysen sitter ihop, skulle jag inte ha tillgång till nåt av det.
Det fina är att jag 2011 skulle få kyl/frys bytt för det har gått så pass många år sen sist men nu vet jag inte  om jag är fast med eländet massa massa år till.
Mum är på väg hit som moraliskt stöd, fast först blev hennes tåg försenat och sen tog det inte emot hennes kort och konduktören frågade om hon var säker på att hennes kort inte var norskt :)

Hur som helst, dagen kan typ bara bli bättre haha, det skålar vi på och nu måste jag skynda mig att tvätta håret ifall nästa gäng dyker upp

Majjja, en rapport kommer via sms sen, promise!

sunday

Idag mår jag kasst igen, men ska prova med allergimedicinen nu igen för den gjorde verkligen susen igår. Det är en sån där näspuffsak som ska lägga ett puderlager i näsan och inte släppa igenom det man är känslig mot, var grymt skeptisk först men jag kunde vara ute halva dagen med agnetha igår, det rann varken ur näsa eller ögon, helt fantastiskt :)

Gårdagen var helt ok, promenad, lunch och ännu mer promenad med agnetha som sagt, ett nytt cykellås skaffade jag också, sen gick vi till ÖB som ligger bortanför mig och småhandlade, eller mest jag. Fanns så mycket tjusiga grodor, men ska inte inhandla någon än på ett tag iaf..

Imorrn är det dags att gå till doktorn, är både förväntansfull och livrädd, kommer vara nervigt värre innan jag varit där vill jag lova! Så håll gärna en tumme imorrn vid två, för det kan jag behöva :p


paj

sitter här och väntar på att min fruktpaj ska blir klar, blev så sugen på något och vad passar väl inte bättre :)
Känner mig knepig så antingen är det nåt virus som spökar eller så är jag mer allergisk än jag trodde, ska gå ut en vända nu på em och känna efter..
Imorrn blir det till att träffa agnehtha, vi ska äta lunch (min skoluppgift) och sen hade vi båda lite ärenden på stan så det blir nog fint. bara solen tittar fram lite så :)

MOT PAJEN!

dagen efter

mina dagen efter syftar ovanligt sällan på dagen efter alkohol (då jag faktiskt dricker väligt sällan) utan mer på dagen efter migrän. Mådde konstigt hela dagen igår men sen somnade jag väl vid åttatiden med sjudundrande huvudvärk också, mysigt värre. Vaknade vid fem imorse med hårband och illamåendebanden på handlederna, laddad för träning ;) Iaf, det blir mycket ätande efter en sån kväll, jag ska liksom hinna ikapp, så för tillfället klämmer jag min andra frukost, yoghurt, the och rostat morotsbröd med messmör :)
Solen skiner och jag är "ledig" så ska försöka ta tag i lite allt möjligt trök (räkningar, skolarbete, städ och matlagning)

Kostregistreringen var intressant, man fick verkligen svart på vitt hur mycket man i genomsnitt får i sig av olika ämnen varje dag, och kunde ta bort och lägga till för att se vad man kunde äta mer av och för att jämna ut staplarna i programmet. Nu ska det bara skrivas en analys också så är det klart.

Och all snö som kom igår och resulterade i slask utöver det vanliga är nästan borta, men är det aprilväder så är det..

Min dag

idag lades ännu ett år till min ålder, fan vad det låter uråldrigt :)
haft det supermysigt hemma men som vanligt inte blivit så mycket plugg. Såg att EM parfymeri där jag hade fått presentkort skulle stänga så var in där i måndags och frågade hur länge till de skulle ha öppet, veckan ut svarade dom. Trodde jag skulle få hjärtsnörp, för mitt presentkort låg i gävle och jag skulle ju hem på ons morgon, men det löste sig så nu sitter jag här med färgade fransar och ögonbryn, det blir sådan skillnad :)
Fått en massa grattishälsningar så tack så mycket alla, det gör mig så glad :D

Sitter nedbäddad i sängen, haft grupparbete och tjejerna hade fixat så gott fika och fina paket så jag blir alldeles rörd :) Måste verkligen ta tag i plugget nu, håller på att skriva ner det sista på kostregistreringen.
Fick hem lite kläder idag också, mycket trevligt. Blir konstigt att sova själv inatt, är så van med sällskap för tillfället men samtidigt skönt..

hämma :)

Har tagit sprutan nu, äntligen så kanske hormonerna finns i tillräcklig mängd igen :p
Nyss ätit chokladtårta, min mum är gud på att göra tårtor; chokladbottnar, vaniljsås med mosad banan, chokladmousse med hallon och sen grädde och maränger uppepå, gissa om den gick hem :)
Ska pussa lite mer på fjomp och sen ska jag ta mig upp på stan för att fixa lite saker, snart åker man hem igen, på gott och ont

så dumt

gårdagen var trevlig, grupparbetet kommer nog att bli bra tror jag, och att träffa agnetha var nice som vanligt :) vi satt ute i solen en stund och sen såg vi film, ingen jag skulle kommit på att se alldeles själv men helt ok och mycket annorlunda, Juno hette den.

I skolan på dagen pratade vi lite om sjukdomar, cattis sa att hon äntligen blivit kvitt sina förkylningar som hon dragits med länge och jag sa att det var så skänt att jag inte haft migrän på typ en vecka eller längre, och som vanligt när jag kläcker ur mig nåt sånt så åker jag på det. Vet helt ärligt inte om det är så att kroppen känner på sig att det börjar bli dags och att jag då kommer på att det var länge sen eller om jag slappnar av och tror att jag kommer klara mig. Helt stört iaf för imorse vaknade jag med migrän (vid fyra femtiden någon gång) och illamåendet körde på för fullt, lovely! brukar inte få förrän på kvällarna men nu var det tydligen dags, usch vad jag har varit besviken idag, haft apmycket jag behövt göra och inte klarat något, all energi har gått ut på att få nacken att fungera samt få i mig mat och vätska..kul.

Imorgon MÅSTE jag vara bra, dels ska vi ha föreläsning om ätstörningar vilket jag absolut inte vill missa och sen ska jag hem, thats it! om jag så ska krypa

hemfärd

Det växer vitsippor i "skogen" utanför mig, det ger verkligen glädjerus, och nära har jag till nya tvättstugan, kan boka via datorn så då behöver jag inte gå dit och dubbelkolla, skönt! Solen skiner och idag har jag avverkat en del av de "måsten" jag haft liggandes på hög
Har städning och disk och allt tråkigt kvar men det är svårt, när det är sånt här väder är man hellre ute och promenerar än att diska, iaf jag..
Hembiljetten är bokad, blir fre kväll- onsdag i l-a, lika bra att passa på när chansen ges, dessutom måste jag hinna umgås och prata lite med min mum, vi har en hel del vi inte hunnit med senaste gångerna.

Imorrn blir det grupparbete på förmiddagen och sen film med agnetha, ska bli kul för nu var det längesen igen.
Massage ska jag också tigga till mig när jag är hemma, för satan vad min nacke inte samarbetar med mig! :)

hormoner och vårväder

kan låta som en nice kombination, kanske om man är gravid men inte om man inte är det. Är upp och ner och mår allmänt knas, trodde aldrig att jag skulle längta efter sprutan men det gör jag. Vårvädret gör mig lycklig, men  väldigt känslig och lättirriterad..hoppas det går över snart :/

Iaf har jag cyklat min första tur idag iaf, grymt skönt att äntligen ha en cykel, får se hur länge det varar :P
Imorrn är det invigning av den nya tvättstugan, ska bli nice :)

in god's hand (nelly furtado)

jag är periodare när det gäller musik, och mycket av min favoritmusik har alldeles för mycket jobbiga minnen knutna till sig, försöker vänja mig av med det men då måste man också våga släppa ut känslorna, så det gör jag nu, jag bearbetar all sorgsna och jävlar anamma-låtar.  rubriklåten är ruskigt smärtsam på nåt vis men jag gillar den verkligen. Exempelvis:
*Halo (Beyonce) *I don't belive yo (Pink) *Sober (Pink) *In the end (Linkin Park) *somebody to love * no hay igual * say it right *all good things (alla av nelly furtado) *himlen är oskyldigt blå *come give me love (ted g)

Stavning kan skita sig för jag skriver ur minnet, men just, vissa låtar gillar man, men iblan fastnar man verkligen för texterna också, mäktigt det där
Tur att det är fredag, när grannarna får höra mig yla så fint :)



regn

hoppas allt regnar bort idag, allt damm (från gruset), alla obehagskänslor, allt negativt och att det från imorgon är en härlig vår med massa positivitet.
Har tvättat imorse, men har så mycket tvätt så ska köra en eller två maskiner imorrn kväll också. Dammsugit hela lägenheten, mycket behövligt och mycket trevligare nu vill jag lova :)
Igår hade jag besök av Julia, Cattis och Cattis vovve, vi gick en promenad och sen blev det prat läänge, alldeles för länge tyckte söthunden som letade upp en påse polly och ville äta  ;)

Idag har jag gjort något jag är rädd för, eööer rädd och rädd men alltid drar mig för att göra, tagit tag i min levnadssituation :p Jag ringde och lyckades boka tid den 26 april för rådgivning gällande både mage och huvud, och jag har hjärtklappning och är alldeles nervös redan nu, det är ju stabilt
Så mycket krångel bara, hör ju till en hälsocentral men dom hade ingen tid förrän i maj tidigast så nu ska jag byta till en annan + att jag måste ringa falun, både mag/tarm och neurologen eftersom de måste skicka mina journaler då jag inte varit hos någon läkare i gävle förut. Allt detta krångel, kommer med största sannolikhet att både behöva träffa en dietist och en neurolog och utöver det en barnmorska och diverse annat jag inte hunnit med...så det blir ett heltidsprojekt när jag väl ska iväg för allt hänger ihop och blir moment 22. men nu är starten gjord iaf.

Har inte haft tid och mått strålande på några dagar så därför dålig uppdatering men här är ett kort sammandrag av vad som hänt:
*Jag har köpt en cykel, på biltema, den är så fin :) Tyvärr har jag inte fått i nån luft i däcken än men jobbar på det
* Vi har börjat med en kurs i näringslära, SÅ INTRESSANT! Kommer bli mycket plugg och svårt men jisses vad spännande det är egentligen
*Har fått hem linser från lensway, på mindre än ett dygn, gissa om jag är imponerad!! Hoppas de funkar bra också bara :)
* Jag törs nästan påstå att jag vet hur det känns att raka överläppen för jag har haft läskigt verkliga drömmar på sistone och där hade jag mustach och skägg som jag försökte raka bort :)

tomt

Påskveckan har varit underbar, inte hunnit hälften som vanligt men allt jag hunnit med har varit ren glädje :)
Idag fick jag skjuts hem till gävle av pappa, och självklart snöar det här :p
Har suttit med hemtentan och kände verkligen på sista texten att det finns hopp (texterna har rivit upp en del känslor) så det var skönt. Fick för mig att logga in en sväng på facebook, och nu har jag ont i hjärtat. Luften gick liksom ur mig och jag känner väl inte direkt för att fortsätta skriva om missbruk och prevention, blev bara så tom.

Bara att göra det bästa av det man har och får, inte låta sig tryckas ner och alltid alltid tro på att det finns hopp. Det har jag varit dålig på, det är jag dålig på, jag har svårt att lita på folk och tänker alltid lite katastroftänk, men livet är för kort för det och man måste våga, annars varken vinner eller förlorar man, och jag vill vinna på något sätt..
Rörigt, men ja, det här ställde till det i mina tankar och jag har inte gråtit på länge så det var väl dags

låångfredag

Jag ber till högre makter att den här dagen ska vara evighetslång för jag har så jäkla mycket jag borde hinna..!
Trevligt iaf att besöka jobbet en vända och träffa Sandra och Julia :)
Likaså mycket trevligt att träffa Majjja,Caroline och Vincent igår, vi var ut till grangärde, fick mat och fika och massa prat :) Värsta med barn är att jag inte vet hur jag ska förhålla mig riktigt, är så rädd för att lyfta och hålla för jag är rädd att göra illa, men samtidigt blir jag så barnsjuk så jag håller på att gå sönder efteråt, vad göra haha :p
En riktigt bra kväll iaf men puckojag åt väl apelsin som var i fruktsalladen jag blev vjuden på och jäklar vad det sved fint i halsen, men det var ju såå länge sen jag åt apelsin..
Mer fika när jag kom till stan, chokladmunk och te, sedan var det Borat på tv, jag har ju inte sett den, och oj vad jobbig men rolig på samma gång, fast klarade inte av att se hela.

Idag, snö på morgonen,jättefint väder mitt på dagen, snö och regn på eftermiddagen, riktigt aprilväder! Har precis läst klart svinalängorna, jobbig men bra bok, ska skriva lite på hemtentan som jag skjutit åt sidan alldeles för länge och sen ska jag äta pizza eller något ikväll, som förberedelse för påskmaten imorrn förstås :)

RSS 2.0