ikapp

händer mycket mellan gångerna, igår var jag hemma och skulle plugga, blev inte så mycket, tog tag i disk och dammsög lägenheten istället, på kvällen kom fina cattis förbi på lite kvällsmys :)

Idag var det skola 8-14, näst sista redovisningen i kursen, så nu är det bara prov och en redovisning kvar. Magen har brakat helt så nu äter jag naturmedicin igen och hoppas att jag överlever helgens massagekurs, ska bli roligt fast jag kan ju tyvärr erkänna att jag inte har mycket energi över för stunden. En trevlig sak är att jag ska umgås med Cattis och JUlia imorgon kväll också, ser fram emot! Och sen får jag träffa johanna på dagen, gäller att passa på nu innan klassen splittras :)

Om en vecka har jag permanentat håret hoppas jag och är förhoppningsvis inte helt sönderstressad längre, dessutom är middag ute inplanerad (coco thai) samt förhoppningsvis hinna massera lite och träffa underbaringar :)

bildspel

gånger typ 11 har vi haft redovisning av idag, alla sa i princip samma sak som väntat, upplägget är helt knasigt men nu är det klart iaf. Kände mig konstig(are än vanligt) imorse när jag vaknade och under redovisningens första halva inser jag att jag bara ser ordentligt på vänster öga, brukar inte få sådana klara tecken på migrän, ,brukar mer vara tryck bakom ögonen och så men ja då var det bara att ta en liten tablett och hoppas på att magen klarar sig.
Kunde ju sitta still den där halvtimmen då kroppen är helt knas så det var skönt men skakade hela vår redovisning så jag visste inte hur jag skulle stå :)

Hem och sov lite, sen igång med tvätten och nu har jag varit och handlat, Notera: Det var kundkväll på hemköp men jag överlevde! :)  Borde göra en massa men tänker hämta upp tvätten nu och sen får vi se vad jag orkar.
ha det fint!

fullt ös

Heldagar i skolan må och tis, imorrn är det redovisning, tvättstuga, handling och förhoppningsvislite städning på schemat.
Tagit cellprov idag, eller faktiskt tagit 2 för hop råkade förstöra det ena (min vanliga tur)
Har tagit ett beslut som jag kommer må bra av i längden

Längtar som sagt efter att denna kurs ska vara slut och jag förhoppningsvis kan börja mitt liv igen
Nu ska jag busa med lilla monstret och sedan ska han få värma mina fötter så jag somnar gott, för det behöver jag

intensivhelg

har varit en väldigt intensiv helg, skyndade mig till l-a i fredags em, hann träffa mum en snabbis (och har fått en så fin vinterjacka och massa behövliga grejer). På lördagen var vi och handlade, sen var hela familjen bjudna till mum på födelsedagsmiddag (asgott som vanligt och åt alldeles för mycket) och tårta. Sedan blev det en liten snabbdejt med Baena, och innan hon dök upp hann jag med att kramas lite med Caroline (när hjärtat lugnat sig efter att ha utsatts för våldsamma tutandet som går i släkten :p ) Blev en ganska tidig kväll för magen och kroppen i allmänhet vill inte riktigt som jag.
Upp nu imorse och tog en morgonpromenad (skönt), sedan lite frukost och sen var det i princip dags att packa för att åka hem igen..

Nu sitter jag i soffan efter att ha ätit mig proppmätt på min första egengjorda currygryta, lillen sover i mitt knä och jag lär försöka duscha innan jag somnar, imorrn är det igång igen

knas

idag är det inte mycket som gått åt rätt håll vill jag lova, först var jag trött nå fruktansvärt och det var en kamp att ta sig till skolan, sedan blir vi utslängda mitt i föreläsningen pga dubbelbokning och till på köpet höll jag på att somna på slutet av föreläsningen. Vi gick och åt och sedan var det dags för gruparbete, jag gillar min grupp men ibland (speciellt nu när jag var trött) blir det bara ett enda kackel och jag hör inte vad någon säger...
Skulle handla gurka till lillpojken och hämta ett paket på hemvägen men upptäcker väl att jag glömt leg och pengar i andra jackan, orka!
Hade migrän så det fick vara, köpte en gurka, åkte hem och la mig, det får vänta..
Nu ska jag läsa de andras texter inför seminariet imorrn, vill bara ha det klart så jag kan cykla hem, fixa iordning och åka hem sen.. Kommer ha fullt upp hela helgen också och sen kommer helvetesveckan, eller ja den är 1 ½ v och sen kan jag förhoppningsvis slappna av lite till och fokusera på massagen..

Nu ska jag mysa med fjomp och skjuta upp texterna lite till!

stigslund

Vid åtta imorse fick jag besök av alla i gruppen, vi skulle förbereda inför studiebesöket, fjomp lyckades nog charma klungan som vanligt och stirrade ut Lisa så hon var tvungen att leka med honom :) Sötpojken blir så till sig när det kommer besök, kan det vara ett tecken på att jag är väldigt tråkig tro haha :)
Efter studiebesöket blev det cykel tur och retur Stigslund där Carina bor, lite grupparbete, men jag tror vi pratade om allt annat än det vi skulle.  Trevligt iaf och Lisas vovve var med och är så söt!

Cyklade järnet uppför backarna hem sen med hela vintermunderingen på så svetten rann när jag kom hem = långdusch och sedan god mat och en tur till affären (där dom för övrigt hade slut på gurka så fjomp får klara sig till imorrn kväll men men)  och nu gör jag inte många knop i onödan! :)

Är riktigt mycket i skolan nu, vänta det känns som ett genomgående tema i mina inlägg men jag längtar faktiskt tills den här kursen är slut och jag förhoppningsvis kan slappna av lite!

Har förresten köpt ett jättegott te idag, Friggs Kamomill, I like och det känns faktiskt bra för magen, vilket behövs

heldag

blir så matt på mig själv ibland, imorse tog jag regnkläder och cyklade till skolan som en hel liten michellin (stavning?) gubbe, och då regnade det knappt. När jag däremot skulle hem idag struntade jag i regnbyxorna eftersom det inte regnat tidigare med följden att jag var dyblöt och genomfrusen när jag väl kom hem..vilket också är en historia för sig för jag cyklade lite vilse minst sagt, men men nu har jag fått min motion iaf så jag får vara nöjd med det :)
Var en lååång dag i skolan idag, men en bra föreläsning på morgonen och sedan cykeltestet nu på eftermiddagen, helt slut är jag och huvudvärk har jag också men jag vill helst inte ta medicin eftersom magen redan är ganska putt på mig.
Lillen och jag väntar på besök från finaste Cattis som är på rågångsvägen och röjer :)
Imorrn är det grupparbete hela dagen, studiebesök och massa arbete väntar, men men, snart är det fre och då åker jag hem och grattar min mum :)

Och Kriin, tack för fin kommentar, vi får helt enkelt fixa en dejt när du kommer hem oavsett ekonomi eller tid, vi MÅSTE för jag saknar dig, och vill höra allt :)

jobbigt

Idag har jag utsatt mig för något riktigt jobbigt: jag har lyssnat igenom ett ljudklipp som vid blotta tanken får mig att hyperventilera och må illa. Så mycket hat, och mestadels pga missförstånd och ovilja att lösa problem. Behövde göra det, bevisa att jag trots att jag blir beskylld för en massa skit som inte ens stämmer (från någon jag inte ens känner) kan lyssna och begrunda och inse att det kanske inte är hos mig problemet ligger. Och att jag vet att fast vissa anser att jag är ful och äcklig och dum i huvudet så är det de som står mig nära vars åsikter räknas

Har de senaste åren förlorat 2 vänner som jag ansåg stod mig nära (den ena visade sig vara någon helt annan än jag trott under alla år och istället för att konfrontera så samlade jag på mig ilska tills det rann över och jag inte kunde träffa henne som vän mer, den andra trodde jag att jag tappade kontakten med för att vi växte ifrån varandra men sedan fick jag höra efteråt att hon var sur på mig för att hon trodde att jag bara umgicks med min pojkvän, när jag i själva verket inte gjorde annat än att jobba och ha ett jäkla skov med magen. Liksom mig i första fallet så konfronterade hon mig aldrig utan undvek mig).

Det finns mycket jag skulle gjort annorlunda om jag fick en andra chans men samtidigt så tror jag inte på att ångra sig, man lär sig alltid något och de som verkligen är ens vänner finns där oavsett missförstånd eller dålig kontakt. Har nog kommit till den punkten då jag är jävligt less på att jag tar åt mig vad folk tycker om mig, och att personer som jag aldrig pratat med ogillar mig för sådant jag faktikst inte gjort, och ja, det är mitt val att skriva ut det på internet, för jag namnger ingen och hittar inte på osanningar, men hellre skriva hur jag känner än att snacka skit till allt och alla och hata när det inte ens behövs. Hur som helst, ingen är perfekt och jag är iaf beredd att göra något åt mina fel och brister, för det går aldrig att ta tillbaka misstag, men man kan gå framåt och börja något nytt, och det hoppas jag att fler anammar..

better

idag är det bättre i humörsvängningarna, hoppas på fortsatt lungt humör. Ska snart ner på stan och träffa agnetha, vi ska ta en liten promenad och sedan blir det fika hemma hos mig :)

Har städat, i skåp (köksskåp, badrumsskåp och alla ställen som inte syns utanpå :p , sorterat bort lite sommarkläder osv, allt i ett desperat försök att slippa ta tag i skolarbetet, men snart är jag så illa tvungen om jag inte ska få råångest..och snart får vi veta hur det gick på stresstentan, håll en tumme för mig på to(!).

Har även betalat in sista delen inför massagekursen så nu finns ingen återvändo, nervöst men kul kommer det att bli, och förhoppningsvis tänker mina fingrar iaf samarbeta de fyra dagarna det gäller. jag skulle ju kunna introducera ismassage med tanke på att mina händer har noll cirkulation, det kanske skulle bli riktigt populärt :)

vad är vad?

skulle vilja veta vad som är hormoner och vad som är ren och skär panik, har inte gråtit på väldigt länge men nu känner jag tårarna komma i princip vad jag tänker på; hittade ett fotoalbum häromdagen jag fick av min mor när jag tog studenten, bilder från det att jag var i magen tills studentdagen, så fint och fint skrivet, kom några tårar av glädje. Var inne på annonser om katter, och fick ångest över att fjomp inte kommer finnas hos mig jämt, och att jag inte kunde hjälpa alla katter som behöver någonstans att bo, och sen är det det här med sittningen, vill så mycket och det är ju inte bra. Vill först och främst att pappa ska få kontakt, tror det skulle betyda så mycket för honom, men på god andraplats så skulle jag göra nästan vad som helst för att få höra från min mormor och övriga mor/farföräldrar, kan lätt börja grina om jag tänker för ingående på det också. Måste nog mestadels vara hormoner och stress, sen skulle mormor fyllt 105 i onsdags också så det fick mig minnas ännu mer..

Usch vilket sorgset inlägg, men behövde skriva av mig så kan jag släppa deppet sen och fokusera på allt skolarbete jag behöver göra, för det ska gudarna veta att det behövs!

väckarkatt

ska strax ut till tvättstugan och slänga in alla kläder i torktumlaren, som vanligt hade någon glömt ett plagg där och hela luddfiltret var fullt (smågnäll jag vet men det är verkligen jämt). En bra sak var att jag vaknade av min katt imorse, hade ställt klockan men inte dragit upp "ringknappen", ni fattar vad jag menar, å så hoppar lilla skrutt upp på mig och piper, han är perfekt som assisterande väckarklocka :) synd bara att han gärna piper bra långt innan jag ska gå upp i vanliga fall men idag väntade han ända till sju så det var ju toppen :p

kallt är det idag, men det betyder bara mössa, vantar och resten av vinterpälsen :)
Jag saknar mina närmaste just nu, och jag vill inte släpa med fjomp hem (han hatar att åka bil då jag tippar på att han ogillar tåg och buss också) för två/tre dagar, har inte någon kattvaktt än så jag får se om det bara blir hemma över ett dygn kanske..

fre

är alldeles dagvill och nu har jag inte haft internet på några dagar så då blir det ännu värre :)
Har hänt ruskigt mycket på senaste, både bra och mindre bra saker men nu hoppas jag att jag hunnit landa lite iaf.

Fick uppge min ålder igår för att köpa en trisslott, det var intressant, jag har fått toan lagad (fast de hade sönder spolknappen så de skulle komma tillbaka, jag är så glad men rädd på samma gång och det är så mycket nu så jag vet egentligen inte vart jag ska ta vägen

Ser fram emot sittningen i dec, har säkert redan sagt det..i helgen blir det förhoppningsvis till att träffa agnetha en sväng, tvätta lite, och en massa läsande måste jag hinna med

jäklig dag

sov ruskigt dåligt inatt, dels att sova ensam och som alltid innan skolveckan börjar har jag tusen tankar i hjärnan. fjomp drygade sig till på köpet och jag var som en zombie imorse. hade som tur var packat ner mat och fixat det mesta, men skulle göra bröd och ta med när johanna skriver (fem över åtta) och frågar om jag är i skolan, vi började visst halv nio och inte kvart över nio som jag trodde, har aldrig cyklat så fort, hade sån akut stress så hela jag skakade! Hann iaf, och första föreläsningen var intensiv, är värsta provet vi ska klara sen ju..

fick migrän vid lunchtid och blev ju inte bättre av att andra föreläsningen var kass på riktigt, så åkte hem efter halva och däckade. Nu har jag druckit lite kaffe på kvällen och ätit så nu mår jag bättre. Bara att ladda för heldag ti-to.
Fått hem både idrottsböckerna och korten jag framkallade i helgen, nu ska jag bara ta tag i inramning och hänga upp så jag får lite färgklickar på väggarna.

Tydligen så ska mitt bredband kopplas in i dagarna, verkar som det ordnade sig trots strul..
Och så fick jag veta något som gör mig glad å någon annans vägnar idag, hoppas framsteg följer på detta.

nedräkning

Imorrn kör det igång med heldag i skolan, på eftermiddagen har vi tydligen en superviktig föreläsning gällande den här testledarutbildningen på cykel vi ska göra...ja ni förstår ju, jag ska cykla häcken av mig medans någon annan mäter puls, kan ju inte bli värre :p
Har fullt upp hela veckan sen och det värsta är att jag än så länge inte är förtjust i den här kursen, den tilltalar inte mig och jag är stressad för allt jag har att göra de närmaste veckorna :/

Anyhow, helgen har varit underbar, haft finbesök sen i torsdags, sett 3 filmer och bowlingen var jätteskoj faktiskt, det enda negativa är att jag får noll annat gjort. Fick panik igår kväll och var tvungen å ställa mig och diska (man äter massa gott men det bara dras fram mer och mer och man (läs jag) tar sig inte tid att diska undan och hålla ordning. Iaf så bad jag mitt finbesök att leta fram en studsboll under soffan så fjomp (som satt uttråkad i köket och väntade på att kattgräset skulle växa) skulle ha något att göra och ja det skulle ordna sig. En stund senare när jag frågat om fjomp blev glad för bollen får jag till svar: "Jag har hittat den men inte tagit fram den". Den låg för långt in, varpå man kan leta fram något enligt mig, men jag tillhandahöll sopborsten och fjomp fick sin boll, alla nöjda :)
Ikväll när jag letar efter en penna som är borta, böjer mig ner och kollar under soffa och vafan ligger där om inte sopborsten! Alltså kalla mig gnällig men va fasen :) Ja man upphör aldrig att förvånas på gott och ont

bowling

igår kväll blev det discobowling, riktigt skoj och första gången jag varit på något sådant :) En sväng i boulognerskogen och idag har jag ont i lederna igen..men man kan ju inte fåt allt, ska dricka en kopp te och vänta på bättre tider :)

pappsen

Idag har min papps varit här, och alla som känner oss vet ju att kommunikation inte är hans starka sida :). Jag skrev till honom vid tolv att jag nog skulle bli klar i skolan vid två om han fortfarande planerade att komma, och väntar mig ju självklart en bekräftelse på det. Halv två börjar jag bli skapligt stressad, vi alvslutar i gruppen och jag ringer pappa, frågar om han skulle komma till gävle idag, jofan han är visst i Hofors, framförhållning ja tack :p Fick panikcykla hem i motvind (skapligt uppe i varv), försöka rensa undan och gå iväg med återvinning och sånt. Blev ju hyfsat till slut men då är man ju helt färdig när han dyker upp :)

Trevligt har det varit iaf, är ju inte så ofta vi träffas på tu man hand så det var väl dags. Imorrn ska jag förhoppningsvis till favorit-cattis med mamma och vovve, ska bli nice. Och sen kommer bästaste hit på kvälla. Och nu, nu ska jag söka kurser till våren och sedan är det dags för ugnsvarma mackor med mjukost och paprika och en stoor kopp te :) ha det fint alla

klarhet

fick en massa klarhet gällande kommande skola iaf, kommer välja pedagogik som inriktning, ja må tycka det är ett jäkla flumämne men där kan man fokusera mer på individen och varför vi tänker och handlar som vi gör, vad som påverkar. Kommer ju även att läsa folkhälsovetenskap och då tror jag redan att jag bestämt mig för kostvanor och näringslära ur ett hälsoperspektiv, kanske får jag användning för kursen om ätstörningar jag läser nu :) Har iaf sovit på saken och det känns som ett bra beslut trots att flera kompisar nog väljer folkhälsovetenskap.men men man kan inte få allt och vi går ju här för vår egen skull.

fick just ett samtal av pappa, han är i falun och får lymfmassage hela veckan, och klättrar väl på väggarna så han funderade på att komma hit på en fika imorrn, :)

Heldag i skolan imorgon, och jag har suttit och läst en massa i ätstörningskursen idag och panikat, upptäckte precis att vi har to på oss också, jag trodde sista var imorrn, skööönt :)

Gjort pannkakor, så enkelt och så gott egentligen. Hela lägenheten ser ut som fan men min tanke är att städa, sen :)

ny kurs

Idag börjar kursen i fysisk aktivitet, lite nervig kurs för mig men vi får hoppas på det bästa, idag orkar jag för övrigt inte bry mig för jag har så ont i lederna så fokus ligger på att bara ta sig dit och genomföra :p

Fjomp min skrutt har namnsdag idag men vi är osams för jag sov asdåligt inatt och han skrev i en timme imorse så utvilad, svar nej, och bara jag går upp så lägger han sig så fint och sover, undrar om jag ska börja skrika :/
Kommer bli fullt upp i dagarna, har fyra inlägg som ska skrivas och läggas ut på ätstörningskursen innan ons, tur vi så vitt jag vet är lediga imorrn.

Nu ska jag sätta i linser, försöka äta något och börja göra iordning, ska förresten söka vårens kurser nu också och vet inte alls vad jag ska välja, pedagogik eller folkhälsovetenskap..:(

löördag

idag är en bra dag, jag är inte sängliggande (som jag var större delen av gårdagen) med migrän och värk i kroppen, jag har lagat lite mat, lagt undan sommarkläderna, vikt iordning handdukar/sängkläder och sorterat in i skåpet, funderat ut hur jag ska få lägenheten att funka bättre för fjomp, rensat lite bland papper och flyttlådor och faktiskt gjort en slänga-kasse med skor och gamla kläder.

ska laga en tröja som är trasig och sen lyssna på ett radioprogram för kursen jag läser. Hittade en skiva jag gjorde för massa år sen (hela sex år, shit vad tiden går fort), väldigt nostalgi och perfekta karaokeskivan så jag har gått runt halva dan och fånlett så jag fått ont i kinderna, härliga tider och härliga minnen :) Jag minns hur satans nervös jag var när jag skulle börja gymnasiet i en klass där jag inte kände någon, i en stad där jag inte heller kände någon, men hade jag bara vetat vilka underbara människor jag skulle träffa på så hade jag aldrig tvivlat, gymnasiet var lätt den bästa skolperioden i mitt liv, lika bra som högskolan faktiskt. Här kände jag ju ingen heller men det har gett jättemycket och jag har så underbara människor ikring mig, tror inte riktigt dom fattar hur bra dom är.. :)

:)

RSS 2.0