handboll

slog på tv:n och upptäckte att sveriges match var idag, vilken virrpotta jag är men det här är ju bra underhållning till min middag, bestående av makaronipudding och kaffe :p
Har varit till julia idag igen, denna gång för att lämna tillbaka boken och sedan blev det en vända på stan. Alltså söndagar är något speciellt, inte särskilt mycket folk och bara "roliga" människor ute, vilka original jag träffat idag haha! Köpte två nya laserpekare åt Fjomp så nu ska det inte finnas några ursäkter för katten att inte springa :) sedan något pulver mot tandsten som lille herrn ska få prova på. Sedan lite smått å gott ;) åt mig och ja, sedan bar det av hemåt för att laga lite mat. Fick världens finaste sms på bussen också så jag höll på att börja gråta, hormonerna svallar :)

Tre lådor potatismos och två lådor med makaronipudding senare sitter jag nu här och är slö, eller slak som cattis skulle säga. och jag skulle vilja orka städa och diska för nu behövs det verkligen men jag orkar inte..tur det är några timmar kvar innan kvällen. Och idag har för övrigt lillen varit ute på balkis, kan det vara så att våren nalkas tro, för han är värre fryslort än mig ;)

semla

boken fanns självklart inte där den skulle vara och verkar inte ha gjort på hela veckan så antagligen någon som gömt den för att få ha den ifred, satans onödigt i såfall måste jag få säga.
Fick däremot låna den av snälla julia så var dit och hämtade den imorse, förstår dock inte riktigt vitsen med att vi får läsa vilka 100 sidor vi vill i den (den är typ 630 s tjock), för då känns det ju som att det bara är insatt därför att vi ska läsa, inte att vi ska lära oss något speciellt, knas det där.

Har gjort semlor alldeles nyss, med banan i, så gott men man blir så mätt, bästa med att göra själv ju är att jag får bestämma innehållet och inte behöver ha massa vidrig grädde :)
Nu ska jag läsa lite till och fixa lite. Om jag orkar ska jag även göra lite mat men det kan även bli uppskjutet till imorgon så fokuserar jag på att läsa ikväll istället (alltså mat jag ska ha som dosor i veckan)

hallon vs jordgubb

idag är det nya tag, har tvättat nu på morgonen, gjort syltkakor, och kan inte riktigt bestämma mig för om hallon eller jorgubb var godast så jag får köra en av varje :p Skulle bli ca 50 småkakor tror jag men jag gör nog mini i såfall för jag fick då bra många mer..skönt att ha i frysen iaf :)

Nyss ätit blodpudding med lingonsylt och grädde, samt riven morot (det är så jäkla got!) och eftersom de ännu inte skickat mina böcker så lär jag gå iväg till skolan och försöka läsa lite, hoppas den finns inne.. Ikväll är det handboll som gäller, förutsatt att nacken inte blir värre än den är nu för då blir det nog badrummet ikväll också :/

låg

har ju då varit lite lågpga den satans uvi:n och allt skolarbete, så igår kväll när jag fick någon blandning av migrän och spänningshuvudvärk och som följd av detta spydde hela kvällen var jag bra töntig och tyckte allt gick emot mig :p
Idag på seminariet knallar den bättre läraren in och vi alla drar en lättnadens suck, tack för det iaf! Huvudet är bättre men uvi:n lite sämre för jag kräktes upp all vätska jag drack igån kväll så hade inget att fylla ut med, men det ska kureras ikväll :) I helgen ska det "bara" läsas ca 100 sidor så det känns iaf överkomligt, så därför ska jag på inrådan av cattis vila upp mig idag och hoppas hon är klok nog att följa sitt eget råd också ;)

Nu ska jag och lillen mysa, han har lite att ta igen för igår han också, ciao

great

Efter en underbart rolig kväll igår men god mat, trevligt sällskap, lite wii och handboll så har mina farhågor besannats, och vi kör dagen till ära igång men en riktigt fin UVI, citronvatten here I come! Bara för att jag har skola i två dagar nu och inte skulle vilja göra något annat än att springa på toa. :(

the day

Idag vill jag må bra och ha lite flyt med allt som ska göras :)
Har en massa att läsa (för kursen vi har nu, samhälle och lärande ur ett hälsoperspektiv, är inte så mycket att hurra för rent tidsmässigt, noll tid över för ett liv utöver detta känns det som just nu). Men ikväll ska jag laga mat och äta middag med underbaringarna Julia och Cattis, dom ville spela lite wii och sen kläckte Cattis attdet är handboll ikväll, kan ju fasen inte blir så mycket bättre!

Storhandla ska jag också göra eftersom Cattis ska ha pärlan med sig (bilen), så kattsand och allt annat jag inte orkar släpa på i vanliga fall (läs strösocker, vetemjöl osv) ska med hem, så slipper jag handla så mycket mer sedan haha. Vi ska iaf göra kycklingfilé i mögelostsås och potatisklyftor och det är så fruktansvärt mycket godare än det låter :) Men just det, läsa var det först ja..och klippa klorna på lillen så han inte råkar riva våra gäster ikväll :)

23/1-11

Jag är helt slut, fysiskt och psykiskt :) Kom hem till Gävle för någon timme sedan och har haft helt underbara dagar men det känns tungt att återgå till skolan nu haha

I torsdags skulle jag åka hem och överraska älsk (som väntade mig först på fre), hade med mammas hjälp lyckats få honom att gå dit till fem, kruxet var bara att min lilla skrutt (som skulle få följa med hem till min kattsjuka mamma) totalvägrade och fick vild panik av den lilla transportburen så vi missade våran buss! Så underbara Cattis ställde upp och agerade taxi så vi kom ner till stationen i tid, kommer aldrig kunna tacka ordentligt! :) Men iaf, fick ta enorma buren så han inte skulle panika och då gick det så bra så och hela resan var han lugn och fin.
Micke blev minst sagt överraskad, så bra jobbat av mig som lyckades hålla mun så pass länge :p

Sedan har jag hunnit läsa boken SKADAD av Cathy Glass, en sann historia och oj så jobbig om ett fosterbarn som har blivit utsatt för så mycket hemskheter men jag kan ju inte sluta läsa så sträckläste väl och det tog en dag ungefär :) Bra var den iaf fast hemsk. En del människor har så grava fel så det är inte sant, hur man kan behandla sitt barn så finns inte ens i min värld.

I lördags blev det en långfika med finaste Sandra (och som sagt, tiden bara rusar iväg i goda vänners sällskap för rätt som det var hade klockan blivit halv sex och vi skulle på teater). Skvaller hette föreställningen, och jag skrattade så jag fick ont i kinderna! Likaså efteråt när vi åt och "festade" med teatergänget, helt underbara människor :)

Nu är vi som sagt var hemma igen älsklingen och jag, hemresan ska vi inte ens tala om men imorrn är det nya tag, ny kurs, ny klassindelning, nya utmaningar. Ha det gött!

lycka!

Lycka kan vara något så enkelt som idag; gick upp vid sju, har snart tvättat klart, precis ätit nybakta scones så magen spricker och bakat en mjuk bärkaka, å fy sjutton vad jag är nöjd med mig själv just nu! :)

Bara att hoppas att det håller i nu när jag ska sätta mig med skolarbetet men om inte så får jag inte glömma bort känslan av morgonen, man ska hålla fast i det positiva och lära sig av det negativa men inte förutsätta att det som en gång varit alltid kommer vara så.
Och längtar lite att vara i l-a också, ska bli kul att träffa sandra, gå på teater och kramas :) Tror jag skulle gå sönder om jag aldrig mer i livet får en kram faktiskt..hm ja knepigt det där, nu måste jag leta på lillen bara för det och mysa sönder honom, sen är det ju skolarbete på schemat :)
Ha det great, och tänk på något bra som hänt!

ekorrhjul

idag sprang en ekorre ut på vägen framför mig när jag var på väg till skolan, de är väl bra häpnadsväckande djur ändå :)
Har skrivit (eller ja, mest svamlat) halva dagen i skolan med bästa sällskapet och sedan har jag myst ifatt lite med älsklingsfjompen!
Känner att jag måste komma igång med arbetet (ska försöka senare ikväll) och ska sitta hemma imorgon så jag kan fullfölja och göra som jag tänkt :p
På måndag är det ny kurs och det ska bli skönt med en omstart :)

redovisning

idag har jag hållt i en presentation på en kvart inför lite trevliga klasskompisar. Jag visade några bilder och så fick de säga vad de kände/associerade med bilderna. Mycket skratt och faktiskt väldigt givande tyckte jag, skönt att ha det avklarat iaf...och en jäkla tur att jag klarade de med tanke på att jag först eftermiddagen innan (dvs sö em) insåg vad det var jag skulle göra och försöka få ihop det. Ja varför vara ute i god tid när man kan skjuta på det. Så nu sitter jag här med nästa uppgift, inlämning på fre + loggbok som också ska vara inne då, men det verkar inte bli så mycket plugg nu heller :p

Har ätit tacos idag, så gott!! Och sedan har jag ont i ryggen för det är riktigt halt ute och jag spänner mig när jag går, vilket reulterar i att när jag halkar så sträcker det till fint :p

njäe

det sket sig med effektiviteten, jag blev dålig för tredje gången på lika många veckor, kräks och kräks och kan inte göra ett dugg mer än att bara ligga stilla i fosterställning, I hate it! Så nu överväger jag på riktigt att höra av mig till doktorn så får dom kolla upp det på nåt vis för såhär kan det inte fortsätta mycket längre, kommer back med vätska och krafter nå fruktansvärt, en hel dag går åt till att må piss och idag har jag inte kunnat göra mycket konstruktivt ändå för jag lär försöka äta och dricka i minimängder eftersom kroppen fortfarande är helt väck..usch och fy och nu ska jag sluta gnälla, peppar peppar så har jag ju inte haft migrän haha

OCH TAtadam!! Jag är numera diplomerad massör på svensk klassisk massage! Så någon som vill boka tid är det bara att säga till :)

Tack för alla fina sms igår, de gjorde att jag orkade igenom :)

iskallt!

trodde inte riktigt det var sant när min termometer visar att det är -19 ute, kanske är den trasig eller så är det istid igen! Tur jag inte är tvungen att trava iväg till skolan idag, fast jag skulle behöva men tänker inte utsätta mig och datorn för den kylan i onödan.

Är riktigt trött idag, kom i säng först vid ett inatt och det hör ju inte till det vanliga. Var jättemysigt med besöket igår, bodo knastrade morot så jag har över hela köksgolvet och jag och cattis höll oss till kladdkaka men mandarinklyftor och grädde :)
Tulpaner köpte jag ju igår också, lila som är så tjusiga! Däremot höll jag på att leta mig tokig efter en tulpanvas som jag hade för mig att jag äger, hittade ingen. Men så gick det upp ett ljus, den stod i min bokhylla, fylld med fjomps alla leksaker :p Ibland känns det som att jag håller på att bli knäpp ändå..ja nu ska jag ta mig i kragen och vara lite effektiv :) ha det fint!

retorik

första skoldagen (tis) var trög, inte innehållsmässigt men jag var seg och fruktansvärt slutkörd när jag kom hem på kvällen. Idag har det gått bättre, vi har haft grupparbete som vi har redovisning av imorgon där vi analyserat ett avsnitt av programmet debatt och hur programledaren förhåller sig. Var helt säker på att vi hade morgonredovisning men så var icke fallet och det är på både gott och ont, men ska vara i skolan vid tolv så då blir det både lite sovmorgon och tid att gå (var riktigt otrevligt halt idag och jag är ju skaderisk utan halkan också så :P)

Har diskat tre omgångar disk, och ja är det mastodontdisk så är det och inte som många gnäller om de har två saker att diska, här är det på riktigt :p
Imorgon kväll får vi finbesök av cattis och bodo så det ser vi (eller iaf jag) fram emot och min mor har uppmuntrat mig att köpa tulpaner (tulpanens dag på lördag för den som inte visste) så det ska jag nog passa på med också.

Å nu blir det en bit kladdkaka och lite chokladte!

underbara ögonblick

En sten föll från mitt bröst idag, ett "tillstånd" avskrivet så nu återstår bara några andra innan jag fattar vad det är för fel på mig..i värsta fall måste jag ringa doktorn och be om lite vidare utredning, inget jag ser fram emot nej så jag gör som jag lärt mig från delar av min familj, jag skjuter upp det och låtsas som att det ska vara så :p

Var tungt imorse, gick inge vidare att äta och blir ju inte bättre av att jag sitter själv och tragglar. Tur hade jag för finaste Sandra loggar in på msn och gör min dag, så glad att du finns i mitt liv och jag önskar vi kunde ses oftare!
Tog mig iväg till skolan en stund iaf och fick umgås lite med julia och cattis, ibland begriper jag inte hur jag kunnat ha sån tur att träffa underbara människor lite här och var :)

Livet fortgår och illamåendet består, så nu har jag laddat upp med yoghurt och minibaguetter så jag ska klara skolan imorrn, hä blir fint hä, så kul att få träffa alla igen :)

"Och helt appropå ingenting så är julia en klok kvinna, ibland när jag får mina tvivel (läs idag) så säger hon med så övertygad röst att det kommer ordna sig och jag har inga problem att köpa det helhjärtat. Även om saker inte ordnar sig som jag vill till hundra procent så ordnar det sig, förr eller senare"

schleten ;)

Fy vad seg jag är just nu, kom inte i säng innan två inatt och det känns vill jag lova. Julia kom hit igår och vi gick igenom lite inför skolan, sedan åt vi mat, kollade tv och la pussel. Ett 1000-bitars utan motiv eller hur jag ska förklara, man vet inte vad det föreställer förrän man lagt det, såna gillar jag! Anyway, var sjukt trevligt iaf och jag fick glömma bort mina illamåendebesvär för ett tag :)

T.o.m. lillen är däckad haha, fler såna kvällar :p

trött

Jag är riktigt trött på att kräkas i tid och otid, att må illa (vilket nog är det som är värst faktiskt) och att inte riktigt kunna härleda om det kommer från att det är inflammerat i magen igen eller vad det är som är fel. Jag är sugen på mat men det går över relativt fort när jag börjar äta, och om jag bara får i mig sött (vilket brukar vara lättare än annat när man mår dåligt) så får jag migrän och kräks av det också. Helt fantastiskt egentligen hur kroppen funkar, eller i mitt fall då inte funkar. Så nu gör jag ett nytt försök med propolis, kan inte förlora något på det känns det som.

Att jag mår dåligt gör att skolarbetet kommer ännu mer i skymundan, bara att hoppas att det lossnar nu i helgen, för jag vill inte gnälla och klaga på allt jämt...Tur jag har vänner och familj :) Och lilla skrutt förstås, han får stå ut med mycket kramar och pussar som kompensation för att älsk inte finns tillgänglig :p

saknad

Ni vet när man är omgiven av folk men ändå känner sig helt ensam, en sån dag har jag idag..När man bara vill bli hörd och sedd utan att behöva slåss för det, en sån där dag då jag tar åt mig och är känslig om någon beter sig annorlunda eller "kallt/irriterat". Dom kommer alltid som på beställning när jag saknat någon/några/något ett tag utan att få respons, likaså efter riktigt bra dagar (som igår) då jag blir ännu mer frustrerad och saknar. Rena rama spindelnätet det där men bara jag skriver av mig så kanske det lossnar, åtmistone kan jag veta att jag försökt.
Elin och jag pratade om lägenheter igår, är kluven, men känner att jag kan bo kvar här så länge så kan jag leta nytt sen i lugn och ro, för jag ska ha något som uppfyller alla kraven nästa gång ;)

Lillen sov i min famn igår kväll så vi gick och la oss utan att leka (som är hans vanliga kvällsprocedur) och inget gnäll alls, han måste varit lika slut som mig :)

Mamma skickade sms imorse och "gav" mig mitt lilla sidbord i namnsdagspresent så tusen tack för det :)
Försöker göra lite plats att stuva undan möbler på men det går inte så bra alls faktiskt, tur jag är van att ha det rörigt hemma.
Och sen snöar det ju för ovanlighetens skull och det är ju bra att snövallarna byggs på för jag tycker att de är på tok för låga nuförtiden ;p

en bra tisdag

Har grymt ont i kroppen men skönt på ett sätt att jag fått mycket gjort. Nu har jag både köksbord och stolar uppe, och jag gillar det skarpt även om det fick mitt kök att se litet ut.
Promenerat med Elin idag, och nu ikväll har agnetha varit här och vi har ätit varma mackor och pratat ikapp lite. Något skolarbete blev det absolut inte men ska börja senast imorgon eftermiddag, bara röja lite till i lägenheten först. Sitter och försöker fixa ett kollage nu, det går sådär :p


nyår-->gävle

Nyår var riktigt bra förutom att det var stressigt i början och jag bröt ihop pga hormoner :p Men exotisk tallrik och sedan teaterhäng och da gangparty :) mycket trevligt som sagt men på kvällen efter dog min mage, spydde hela kvällen och är fortfarande helt slut i kroppen men det går framåt..ska knapra propolis som vanligt

Har varit fullt upp och blir ju ännu värre när man inte mår sådär toppen men nu äntligen är jag hemma i gävle igen! Har även införskaffat köksbord och stolar, en spegel,lite köksprylar och ett litet avlastningsbord (soffbordet jag ville ha skulle inkomma imorgon och då har jag inte tillgång till bil direkt) så blir till att skruva lite ikväll. Satt upp nya gardiner iaf, fixat en del och nu ska jag kolla igenom hela posthögen som väntade.

Ja just ja, lämnade tillbaka lite julkort till grannarna också som jag fått, får alltid deras post och det är lite störande med tanke på att vi inte ens heter något liknande, men bättre sent än aldrig :)

Nä nu blir det lite slapp, har tvättstuga imorrn bitti och sedan lär jag ta tag i lite skolarbete, ligger verkligen efter men hoppas det var värt det :) ha det fint

RSS 2.0