hur många lingon finns det i världen?

Bion var helt ok igår, jag fick gåshud några gånger och nr denna låt kom kunde jag inte ens hålla tillbaka tårarna, så vacker http://www.youtube.com/watch?v=RtYJQVv2JO0

Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

Jag klarar inte riktigt begravningar fortfarande och jag blev att längta fruktansvärt efter tiden jag praktiserade på dagcenter hemma, och precis nu när jag sitter och tänker på det ringde dom från bemanningscentralen, verkar som jag får jobb i sommar också! :)

vad göra?!

Jag har haft problem att sova på sistone, igår somnade jag vid halv tolv/tolv och har vaknat ett antal gånger inatt. Innan sju (och jag hade tänkt sova till halv åtta minst!) drar sirenerna (läs katten) igång och ylar för fullt, han hoppade upp i sängen, jag försökte lägga honom varpå han rusade ut i hallen och fortsatte där. Då blir jag så förbannad så jag kan inte somna om!! Ibland är han billigt och ju mer sur jag blir desto mer ylar han eftersom han inte riktigt fattar vinken. Känner bara att jag skulle vilja dra täcket över huvudet igen för idag har jag långdag med grupparbete och 21 ikväll är det bio. Ja ni läste rätt, hur sjutton ska jag kunna hålla mig vaken :)

Nu längtar jag ännu mer efter att min mum ska komma så han får någon annan att koncenterera sig på också, dessutom varken pratar eller skriker han lika mycket när vi har besök, så jag kanske får ta och skaffa en inneboende..

Idag

Idag har jag flyttat ut mina skolasaker till köket, för idag MÅSTE det hända något i skolväg annars kommer jag inte klara denna kurs. Laddar med att lyssna på http://www.youtube.com/watch?v=wYjf1Cx-6Tc Takida, var längesen och jag är lite sådär att jag gillar enstaka låtar, denna gillar jag iaf.
Har grymt ont som från en sträckning bak i ryggen från skulderbladet och uppåt och det knasiga är att jag inte gjort något speciellt, satt med spikmatta igår men det har inte hjälpt så hoppas det ger sig snart för jag har svårt att vrida på huvudet. För den intresserade har jag även grym mensvärk och känner mig lite ensam minst sagt, så humörsvängningar är att vänta :)

Nu lever jag för ons kväll då jag får finfrämmat och to då vi ska gå på teater!

klockers

ni har väl inte glömt att ställa klockan till sommartid hoppas jag ;)

mitt hjärta

mitt hjärta tillhör den snarkande lilla varelsen i ena änden på soffan som är så mysig så jag avlider ;) Lika mysig är han inte vid sextiden på mornarna då han skriker som en stucken gris för att jag ska gå upp, då är han tvärtom ganska billig faktiskt!

Idag gick jag en sväng till skolan och hämtade en bok, sedan blev det in en sväng på stan. Har köpt en pärm och innehållsregister därjag tänkte försöka få in alla mina recept i bokstavsordning istället för nu när man måste sitta och leta..Agnetha och jag köpte med oss fika hem från bodins bageri (vaniljhjärta och en muffins) och sedan satt vi i soffan och jäste (medans det snöhaglade utanför), skönt och behövligt.
Jag satt igår kväll och läste på ett forum för folk med liknande sjukdomshistoria som mig, fick igång massa tankar, inför framtiden och att jag faktiskt lär planera och tänka igenom vissa saker mer än andra, på gott och ont.
Och jag vet vad jag vill, men jag vet också hur mycket/lite jag är beredd att kämpa och riskera för att komma dit, och ja...fan också :p

baksmälla

känner mig lite lätt bakfull, utan att ha druckit något så det måste vara all choklad och alla skratt igår! :) Jag och julia var hembjudna till cattis igår kväll på födelsedagsfirande, hon hade gjort så god mat och och efterrätt! Vi spelade spel, kollade i fotoalbum och bara hade det underbart bra, mer sådant :) Kom hem sent (sötcattis skjutsade hem mig) och lillen blev så glad, han var alldeles förstörd haha :p
Har huvudvärk idag så har druckit kaffe och nu börjar det bli dags att sätta igång med dagens åtangande

återhämtning

Har väl minst sagt haft några motiga dagar, PMS utan dess like och det sänker min toleransnivå på "problemhantering" till ca -100, fy satan vad jag inte tycker om att må såhär, sen är det värsta också att man vet att det alltid finns de som har det värre, att det är övergående, att man inte borde fastna så djupt i det osv osv vilket gör det så otroligt mycket värre! Jag mår skit såna här gånger, och jag vet att jag borde skjuta det åt sidan men jag måste få bryta ihop ibland också för att kunna komma vidare.. Det är så svårt för jag har haft noll tolerans (jag har en del problem med både dator och telefon) och dagar som dessa har jag noll tålamod och blir riktigt elak, förlåt mamma.!

Somnade och vaknade med migrän, men og faktiskt en sumatriptan (var längesen) så nu mår jag bra igen om man bortser från att kroppen blir helt stel. Hållt på och fixat lite, lägenheten skulle må bra av storstädning men det törs jag inte för då kommer migränen på beställning igen så därför tänker jag vila mig iform för ikväll får vi finbesök :)

Å sen var det det där med mina grannar, speciella varelser måste jag säga, skriker av och till hela dagarna och kvällarna, jag skulle vilja ljudisolera vardagsrumsväggen om det var möjligt..hur orkar dom?

att beskriva

ibland känner jag en sorts tomhet som jag inte riktigt vet var jag ska göra av, som att jag kanske borde hoppa framför det där tåget innan det är försent (men nej, jag är alldeles för rädd för att "bara" bli förlamad eller så, därför kommer det med största sannolikhet inte att ske ever), jag kan inte direkt påstå att jag är ledsen utan mer bara utan gnista..
Den här helgen (och jag gillar att knata runt för mig själv i min ensamhet, jag har ju fjomp,och fundera och bara vara) har jag verkligen känt behovet av att ha mina vänner hos mig (så ironiskt finns ingen tillgänglig). Inte nödväntigtvis så att jag känner att jag måste få prata av mig, eftersom jag inte riktigt vet vad det är som händer, men bara vara med någon, att göra något som skingrar tankarna.

Det gör både ont och tröstar när jag läser vad sandra skrev om hur hon känner, ont att man har den där satans hopplösheten, skönt att inte behöva förklara hur man känner. Utan fjomp vet jag inte vad jag skulle ta mig till och jag skulle aldrig utsätta honom för något som kan vara skadligt så han har räddat mig förr och fortsätter väl med det. Jag känner mig tom, inte ledsen så jag vill gråta utan på ett djupare plan, och ytterligare ironiskt är att jag aldrig varit så kreativ som denna helg, stolsdynor, duk osv..kanske borde anamma denna känslan lite oftare :p

Och Cattis din gamle bäver, grattis på din födelsedag!! Vi ses imorgon och då blir det kramkalas ;)

Oändlig kärlek!

Ett virrvarr av tassar och fluffig päls, min stora kärlek :)

va fasen!

varför jag inte kan ta sovmorgon fast jag försöker begriper jag inte, jag har vaknat mellan halv sex och sex fyra mornar i rad nu, och då har jag inte bara kunnat somna om heller...sen lär jag sova ca en timme mitt på dagen fr jag är så trött sen. Knas.

Men det är en vacker dag iaf

Phil

Phil Collins, han kan han, låtar till varje sinnesstämning, för att inte tala om texterna; en av de finaste http://www.youtube.com/watch?v=413gtjyel_k

vinter

glad att jag har helg nu och inte behöver gå någonstans i onödan eftersom det är totalt snöfullt ute igen :p Lär nog bli en promenad imorgon för att rensa tankarna och ikväll har lillen och jag talat om att lägga oss tidigt för jag är helt slut och han har gäspat non-stop sedan jag kom hem :)

I övrigt finns det inte så mycket mer att säga, jag känner mig ganska tom just nu, och borde kanske fylla den tomheten med lite litteratur av Rousseau men det får vänta till imorgon :) Ha en bra kväll alla, och sov gott

lycka med stort L

Heldag i skolan idag, och eftermiddagen innehöll intervjuer i vår grupp, sjukt intressant att höra hur alla hamnat där vi är idag, jag tycker det är så fint när man kan prata med varandra och känna förtroende..så riktigt intressant, om jag bara kunde så  skulle jag skildra människohistorier resten av livet varvat med lite må bra-massage :)

Hem och smorde med ormsalva och tog värktablett, för jag har sovit kasst, är hormonig eller så och har fått halsbränna igen, sov en kvart också och det var precis vad jag behövde! Sedan kom Cattis och vi gjorde massa god mat som vanligt :)

DAGENS BÄSTA, eller förresten veckans bästa är att jag fick tillbaka den fruktade tentan och hade fått C!!! Trodde det blivit nåt fel någonstans tills jag upptäckte att det inte var läraren jag trott som rättat..undrar om hon skulle godkänt mig, det visar sig imorgon, nu kan jag iaf sova gott och fokusera på kursen vi har nu, så underbart skönt. Däremot är det dålig stil för de andra som hade andra lärare har inte ens fått sina än, när fasen hade hon tänkt att man skulle hinna kolla igenom det då, efter genomgången?? Knas big time!

Nu ska jag göra mig iordning för nacken är på drygt humör, sen ska lillen och jag ta natt :)

massa grattis

på både namnsdag och födelsedag bästa pappa! :) Inte speciellt troligt att han läser men man vet ju aldrig :p
Det har varit ett konstigt dygn, igår kväll var cattis förbi en snabbis (å sen går tiden alltid så fort) och städningen tog jag inte tag i även om jag diskade. Drömde i vanlig ordning att jag spelade fotboll inatt, och grät av glädje, alltså ja nog har jag vårkänslor och lite abstinens men jag borde väl kunna få sova iaf. Dessutom fick jag totalt hjärnsläpp igår när jag skulle sova och kom inte ihåg namnen på dem jag jobbat med eller nåt, helt insane!

Idag har jag iaf lyckats dammsuga, så skönt när det väl är gjort och fort går det ju! Sen har jag kollat efter utbildningar och jobb, jisses vad ska jag göra i sommar??!!??!!
Fjomp har suttit lite på balkis i solen och jag passade på att göra en till rulltårta så nu måste jag få besök snart för jag har ingen plats kvar i frysen och inga förvaringsburkar heller för den delen :)

Om en timme är det glee, imorrn är det skola typ hela dagen..och myskväll innan domedagen inträder; alltså jag har funderat och funderat på det där med tentagenomgången. Hon (läraren) har tydligen sagt att vi inte begriper vad hon menat och tycker väl att vi är allmänt hopplösa, jag som tyckte det kändes dåligt redan när jag lämnade in tentan (trots att jag lagt ner massa tid på den), det känns ju som att man kommer få göra om och jag fattar inte hur jag ska orka och hinna en sån sak i såfall, fy satan vad less jag skulle bli. Lika less som jag skulle bli, lika lycklig kommer jag bli om jag har klarat mig, ett E skulle göra mig nå ofantligt lycklig!! Så håll varenda jäkla tumme för mig på fre, för om man har ett trumfkort så känner jag att detta kan vara tillfället då jag behöver utnyttja det, för denna lärare är svår som fasen..!

rullis

gårdagens föreläsning gav inte så mycket alls...men det var trevligt att träffa folket igen :) Diskade och tvättade en maskin, samt gjorde pannkakor på kvällen och såg på oceans thirteen, helt ok men det slutade inte förrän halv tolv :/

Idag har det inte blivit så många knop gjorda heller, har diskat en omgång till men när man äntligen är klar så är det dags att använda sakerna igen, har massa ägg som har passerat utgångsdatum igår så jag ska göra en rulltårta i em är det tänkt. Nu ska jag äta lite pannkakor och sedan ska jag ta tag i städning och läsning :) ciao

gefle

smorgåstorta :p vad var vi åt hemma hos papps, trevligt var det, sedan blev det film på kvällen, gnomeo and juliet, trädgårdstomtevarianten av romeo och julia, riktigt bra faktiskt fast jag har blivit så blödig så det är inte sant!
Sov asdåligt som vanligt (vaknar i snitt varannan timme) och drömde att en av mina kompisar dog, och sedan att jag var gravid och helt förkrossad..inte konstigt att jag lär sova ikapp sen på dagarna.
Hemresan idag har gått hur bra som helst, han är så duktig mitt lilla troll!

Har precis ätit vegetarisk ärtsoppa :) och så har jag lämnat tillbaka de tre breven som tillhörde grannen, tänk om det skulle komma något jätteviktigt och jag var borta längre än några dagar, så funderar på att lyda goda råd och ringa till posten, nu får dom lära sig att dela ut rätt.

Börjar inte förrän tio imorgon, helt underbart och ikväll ska jag inte röra en fena mer än nödvändigt, däremot får jag slita kommande vecka för nu ser allt här hemma ut som kaos och jag har en hel del att läsa inför kommande seminarium..men men, det är morgondagens bekymmer :)

partyvästen av

Gårdagskvällen var mer än okej, jisses så trevligt, sandra det måste måste vi göra om, att jag sen somnade som en stock och fortfarande var glad imorse är biverkningar jag kan tänka mig att leva med :)
Fantastiskt väder idag också och snart ska jag och mum gå iväg med lite återvinning, äta tjälknul ;) och sedan upp till papps och gratta :)

åk hem

igår ringde jag min papps och han tyckte jag skulle åka tillbaka till gävle för att det hade bara blivit värre och värre väder sedan jag kom hem :p
Hemresan gick iaf ok trots mycket strul och byten av transportmedel :) Konserten med Killer Queen var riktigt trevlig, är så glad att vi kom iväg. Haft underbara dejter med både Sandra och Karro, jisses vad energi man får :)
Ikväll ska jag och Sandra ut och äta, helt great, och sen får vi se vad som händer, imorrn ska vi fira papps som fyller år och på sö åker jag och lilleman hem igen. Har lånat alla böcker nu men inte läst mer än några sidor, får bli till att läsa på tåget och sedan råplugga i nästa vecka, hä löser sig :)
Nu ska jag mysa med fjomp och vänta på herrbesök ;p

som sagt

hade alldeles för rätt i hur jag trodde det skulle bli igår, gjorde mig iordning att gå till elin för lite mat och massa prat och då slog illamåendet till med full kraft, så ja, liggandes antingen i soffan, sängen eller badrummet spenderade jag min kväll, när jag inte spydde förstås. helt insane och jisses vad slö man blir! Huvudvärken blev bättre nu när jag var i skolan men jag mår fortfarande illa som fasen  så därför hoppar jag eftermiddagens föreläsning och satsar på att äta så jag kan åka hem sen. Lyder råden jag fick av mina tjejor och laddar med yoghurt, smoothie och allt annat jag kan komma på :) och vila då :)

för övrigt är det underbart väder

seeg

känner mig halvt död och mosad just nu, magen värker och nacken jäklas, jag låg i över en och en halv timme och vände och vred på mig igår kväll och sedan har jag ändå drömt oroligt halva natten. Pepp på heldag i skolan och middag ikväll, nej inte precis, är mest rädd för att åka på migrän men middagen kan bli min räddning, plus att jag får träffa trevligt folk i skolan, jo det kan vända till något bra, men just nu vill jag bara lägga mig igen och somna om

ayla

såg precis att sista boken om ayla, grottbjörnens folkserien äntligen blivit klar, det trodde jag aldrig men både jag och min mum är lite förväntansfulla, nu måste jag kanske läsa om alla de andra också för att friska upp minnet, så synd :)
Har tagit en långdusch och gjort en hårinpackning, å jisses så lent det blev i huvudet:) Strålande väder idag också och jag fattar inte att jag inte bara sätter fart med allt som måste göras men just nu försöker jag njuta av stillheten..

Å sen måste man ju följa vasaloppet lite å :)

glee

Dagen har varit riktigt bra, tog mig iväg till skolan, höll dock på att blåsa bort men härligt var det :) Läste litei skolan, så skönt när det nästan är helt tyst, sedan knallade jag ner mot stan. Gick bakom en ursöt hund och det visade sig vara Maria i min klass med voffsing så jag fick sällskap till stan :) Vi läser ju olika kurser så träffas knappt nå nu, så det var trevligt! Hon ska till kebnekaise i april med en kurs i skolan och jag skulle verkligen också vilja, låter helt fantastiskt :)
Lyckades t.o.m köpa rätt mat till lillen och när jag gick från djuraffären träffade jag Patrik, och jag kände inte igen honom, pinsamt värre, tur han är van med hur jag är :p Jag måste ju lida av någon sorts ansiktsblindhet som aldrig minns hur folk ser ut, eller så är jag bara väldigt nonchalant när det kommer till sånt.

Väl hemma blev det lax, pressad potatis och citronsås (har märkt att jag jämt skriver om vad jag äter men å andra sidan är det väl att jag är glad att det funkar med maten) och nyss har jag ätit lite scones. Älsklingskatten fick lite vispad grädde så nu ligger han här och myser igen. Ser på Glee just nu och känner mig lite deppig, maktlös och alla andra skitkänslor jag kan komma på. Jag försöker verkligen tro på att det finns en mening med det mesta men man måste kanske inse ibland att man är otillräcklig, jag vet helt ärligt inte om jag kan göra mer, hur förklarar man för någon som inte vill förstå, och hur får man någon att vilja dela med sig? Eller är det bara att gilla läget och acceptera att man inte kan tillföra något mer..? Ja nu ska jag inte skriva nå mer för då blir det en hel novell, jag ska mysa med min katt. För övrigt stod det i kalendern att ens blodtryck kan sänkas om man kelar med katter (inte för att mitt behöver sänkas men det var ju lite intressant) :)

underbara lördag

idag är det som rubriken antyder ;) både lördag och en underbar dag, så vackert väder, mindre halsont och en underbar kattrackare som har lite födelsedag idag :)
Ska nog snart gå iväg en sväng till skolan och läsa, passa på att trava innan kroppen hinner protestera :) Ikväll blir det nog scones och te, och godis till lillen, en film också för att fira att det är helg. IMorrn lär jag packa iordning och förbereda inför veckan, skola mat och hemresa:)


halsont

fick riktigt ont i halsen igår när jag var på väg till skolan, tur julia den ängeln hade två halstabletter till skänks :)
Gårdagskvällen spenderades mestadels sovandes, med värk i kroppen, tur jag har mina propolis, dunderkur nu.

Idag har jag tvättat och sovit, dessutom varit på jakt efter mitt favoritörhänge som mystiskt förflyttat sig från vardagsrumsbordet. Började nästan få dåligt samvete för att jag anklagat fjomp och ändå inte kunde hitta det någonstans när jag travade förbi hans skål med torrfoder, vart lägger man sina fynd om inte där, jäkla busfrö! Så nu ska jag tvinga honom att ta lite luft på balkongen så han håller sig lugn sen ;)

Får se om jag orkar gå till skolan imorrn och läsa lite extra, vore skönt att ha det gjort, dessutom skulle jag behöva ner på stan och köpa torrfoder..underbart väder iaf, och nästa vecka kommer bara susa förbi :)

Å förresten, så går Gino att äta lika utmärkt med mörk choklad också, fy fasen vad gott och när jag ändå har ont i halsen så gör det ju ingen skillnad att jag pressar ner lite svidande kiwi heller, det finns alltid något positivt med något negativt

igen

nu var det några dagar sedan jag skrev, har haft fullt upp. I tisdags var det föreläsning och efter det åkte jag med Catiis, hennes mor och Julia ut till Valbo. Vi var på ikea där vi också åt, sedan blev det en sväng bland affärerna också. Köpte en mindre resebur i tyg åt fjomp så nu hoppas jag det funkar bra så jag kan ta med honom lite lättare och slippe få så jäkla ont i kroppen (den andra buren är minst sagt stor och otymplig). Han blir ju nöjdare om vi inte är ifrån varandra och jag slipper ha dåligt samvete, två flugor i en smäll så håll tummarna att allt går vägen på tis nu :)
Igår hade vi kvällsdejt med underbara Cattis och Bodo, mycket trevligt som vanligt och vi lagade nån kyckling med bland annat, jordnötssmör, sambal olek och kokosmjölk, väldigt gott! Till efterrätt blev det Gino bestående av jordgubbar, vindruvor, banan och kiwi. och riven vit choklad förstås :)

Nu ska jag iväg på seminarium igen, sen har jag helg och då ska jag försöka ordna upp det här med veckans studier och ev knalla till biblioteket och läsa lite :)

RSS 2.0