bio

Jag och Cattis spontanbokade bio igår; Friends with benefits, den var helt ok och perfekt en tisdagkväll sådär. Bussresan hem blev lite knas när nåt pucko började tjafsa om att han hade biljett men  att mobilen lagt av, busschauffören var skapligt envis han också och skulle ringa polisen och allt, ja herregud att vissa orkar.

Har sovit dåligt inatt, vände och vred på mig till typ ett så fjomp fick nog och gick till soffan för att sova..så idag kommer jag vara skapligt trött men det blir nog fiiiiint :)

blandat

Har varit väldigt mycket och blandat på sistone. Torsdagen kommer jag tyvärr att minnas som en hemskt sorgsen dag då finaste Bodo fick somna in, det rätta beslutet men uf så jobbigt :/
Var iaf skönt att få komma hem då  på kvällen och kramas med mina finingar. Fredag bjöd på migrän, en fika med Majjja, en dejt med Ann-Louise och sedan en kväll hos mum. Lördagen innehöll lite tidigt firande av Räz och på kvällen var det 30-årsfest för bästaste Baena och hennes vän Johan på gammelgården. Massor med folk, god mat, efterrrätt, helt ok musik och ändå lyckas jag sitta och gäspa vid tolv..men då hade vi iaf varit där i sex timmar så inte så konstigt kanske, roligt var det iaf!
Söndagen innebar frukost till födelsedags"barnet" och sedan fick vi hjälp att kickstarta bilen för att ta oss ut till Räz föräldrar. Träffade fina katter, bjöds på god mat och underbart sällskap, dessutom hanns det med lite strömavbrott också, en bra dag men jisses vad trött jag var.

Idag (må) åkte jag och fjomp till gävle igen, jag skulle ju på akupunktur. Det gick ok, slapp ha i handen eftersom jag sist fick ett fetingblåmärke som fortfarande tar upp en tredjedel av min hand, men han utökade med en sisådär 6 nålar så innan detta är över kommer jag se ut som en kaktus :)
På fredag åker vi, på to och fredag går jag i skolan till fem och på to har jag akupunktur inbokad kl fem igen (bara för att jag ska bort och lata mig en vecka), det kan ju bli spännande :p

bakslag

För det mesta försöker jag tänka att allt negativt och jobbigt för med sig något nyttigt, och brukar göra en starkare och vändas till något bra i slutändan. Ibland (läs idag) när värken har letat sig tillbaka, jag har drömt jobbigt några nätter, känslor och minnen som kryper sig på, då känns det mer som att efter varje positiv grej kommer ett bakslag. Imorgon kommer allt att kännas bra igen, imorgon får jag dessutom kramas med mina finaste, men just ikväll ska jag omfamna den där hopplöshetskänslan, känna värken riktigt gräva sig in i skelettet, invänta de drömmar jag försöker undvika och vet med mig att jag kommer bli kvitt en dag. Allt går, och ibland när det känns som att jag är ett hopplock av glasskärvor, där varje svek och motgång har satt sina spår, brukar jag tänka att det är det som kommer göra mig stark, lagningen kommer göra mig okrossbar (fortfarande mottaglig för repor men aldrig mer kommer jag krossas så bit för bit nästan utan att jag är medveten om det).

Nu är det slut på självömkan, när man mår piss får man helt enkelt försöka insupa andra människors glädje, för det smittar, istället för att gräva ner sig längre så får man ta hjälp av det och dra sig upp, att låta de som har kraft lyfta en. Tack för alla de som lyfter mig, utan er vore jag inget <3

inspiration

Har varit på en bra föreläsning idag om måltidstrender, Christina Möller heter föreläsaren och frågan är väl mer vad hon inte jobbat med inom mat än vad hon har gjort :) Riktigt intressant och jag fick så många boktips så nu vet jag inte hur jag ska hinna läsa :) Men det är underbart med människor som kan inspirera, som gör att man hittar den där viljan att baka, laga mat, ta hand om sig själv, hjälpa andra osv osv
Hon sitter som sekreterare i måltidsakademien, med bland andra Carl Jan Granqvist och vi fick den samlade boken med den svenska måltidslitteraturen från 2010. Mycket trevligt, jadå!
2 stycken av tre har påbörjat kostregistreringen idag också, tusen tack för all hjälp :)


det där med nålar

Nålar är inte min grej, inte sprutor, spyor, nyckelben,folksamlingar, hissar och höjder heller, men jag jobbar faktiskt på alla problemområden. Var på akupunktur idag och fick träna på hela 11 nålar, det gick sådär.
Han verkar jättebra han jag ska gå hos, han vill få helheten att fungera, dvs hormoner,migrän och mage, till på köpet att det är någon obalans i kroppen som gör att den får slita i onödan.
Jag fick massa nålar i fötterna och benen, armarna och handen (den gör alltid lika satans ont vid tummen),en i magen och en på huvudet, sedan vred han om dem tills jag sa att det räckte, men det är skönt att jag får sätta gränserna för vad jag klarar. Fick ha värmelampor över fötterna som var isbitar helt ut..det var skönt med värme.

Sedan fixade jag lite saker på stan, apoteket och forex, var förbi skolan och lämnade en bok, sedan kom finaste Cattis hit och vi har jobbat lite, lagat mat, kollat på robert gustavssondvd och pratat.
Imorrn blir det skola och på to åker jag hem till mina finingar :)

utanpå

mina nerver är på helspänn, fyfan vad jag ogillar sånt här och vad jag hoppas att det kommer göra nytta som sist, nu är det iaf i rullning, finns ingen återvändo och fina Cattis har lovat joina som moraliskt stöd, vilket kommer behövas. Så satans onödigt bara, vet ju att det är lugnt bara jag är klar men det är innan och under tiden som är värst.
Nu ska jag diska lite för det behövs..Jag längtar till helgen men jag vill stoppa tiden så jag hinner allt jag vill hinna innan.

För övrigt var det väldigt tomt att gå upp imorse när jag inte hade fjomp klängandes och mysandes i ansiktet på mig <3

måndagen

Det regnade massor imorse i l-a när jag gick upp och skyndade till tåget, det var inte kul att gå ifrån min fining sådär men allt går, ska ju hem om några dagar igen, men just nu är det tomt då det bara är jag i lägenheten..
Idag har jag haft lite migrän så jag har tvättat och handlat och sovit, thats it. Imorgon är det akupunktur som gäller, nervös som faen är jag. Nu är det för övrigt nedräkning, snart åker vi och jag har massor jag lär göra innan, för att inte tala om allt skolarbete jag borde hinna med men men.

underbart går fort

Åkte faktiskt till l-a redan igår (to), lillen och jag fick lift till blg med Cattis och där hämtade finaste upp oss, lillen var superduktig ju, inte ett pip på hela vägen, mattes ögonsten har kanske lärt sig att han är trygg när vi är med :) Det blev en kvällspromenad med Karro och Nisse och jag önskar jag kunde sett Karros min när hon kom hem och upptäckte att det stod en orkidée på köksbordet (eftersom hon inte märkte något när vi var kvar hemma) :) Glad blev hon iaf och det var ju huvudsaken.

Dagen har bjudit på mat/fika med fina fina jobbarkompisar, saknar mycket mellan gångerna, sedan fika med Lojs och lite update med min mor nu på kvällen. För tillfället räknar jag minuterna tills klockan blir halv så jag får handla godsaker till filmtittandet som är planerat :)

Har införskaffat en till "verklighetsbaserad" bok, Ut ur mörkret, den försöker jag låta bli att börja läsa just nu för då kommer jag fastna, kanske spar den till resan..med jämna mellanrum slår det mig, jag och fining på mallorca, herregud och snart bär det av :)

törs knappt säga det

är ju knappt så jag ens törs tänka det men jag mår mycket bättre idag, igår hade jag migränkänningar och var helt slut men själva hostan och bihålorna känns bättre och inatt har jag t.o.m sovit som jag brukar en stund. Med försiktig optimism ska jag nu betala lite räkningar, och sedan plöja någon artikel så jag kommer någonstans, här gäller det att passa på när kroppen inte motarbetar alltför mycket :)

Det regnar ute, kanske är det som gör att det känns lättare att andas idag.

BLÄ

Nej det är fan inte bra någonstans, det enda positiva är att ingen behöver se mig när jag mår såhär, det finns ju en positiv sak och det är att hela kroppen samarbetar för en gångs skull, att det sen är för att jävlas med mig är ju en annan femma.
Jag är sjukt stressad över att jag inte kommer orka heldag i skolan imorrn, att jag inte orkat läsa allt och att jag måste bli frisk så jag orkar med allt jag har planerat. Finns alltid de som har det mycket mycket värre men just nu tycker jag att det mesta suger :/

sjuker

jag får konstigt nog mer gjort när jag är sjuk än annars, även om det går långsamt. Idag ska jag träffa Agnetha, var riktigt längesen som vi träffades bara vi två, och vi ska fika och prata ikapp.
Är trött idag, jag tittade på mobilen vid kvart över tre inatt när jag inte kunde sova (nässpray är min livlina) och det slutade med att jag och marcus hade ett något förvirrande samtal i en halvtimme ungefär medans han unvek allt vad krogragg heter. Jag kan ju nämna att jag är glad att jag inte lever det typiska studentlivet, herregud jag skulle aldrig klara det, blir rehab på vissa efter denna höst.

Nu ska jag försöka vakna till och vänta på att iprenen gör sitt. Läste lite om reklam riktad till barn igår kväll, det är jäkligt intressant faktiskt.

äntligen

äntligen har det brutit ut ordentligt, idag mår jag mycket bättre om man bortser från att jag orkar nada och är en jäkla snorkråka :) Började dagen med att cykla till Willys och storhandla, så nu har jag gjort tacopaj, ikväll blir det kycklingfilé och couscous och imorrn lär jag göra iordning fläskfilén..massa dosor blir det, och det är tur för jag kommer gå mycket heldagar så det finns inte så mycket tid och ork att laga mat, dessutom ska jag ju bort på helgerna så :)

Lillen och jag har myst och tittat friidrott, och jag är lycklig för jag hade visst fått csn som jag inte räknat med :) Om jag ska summera så har den här sommaren varit en av de bästa i hela mitt liv, och jag vet inte om den kunnat bli det om det inte vore för all skit som hände innan. Pappa har ju börjat jobba igen, och jag har svårt att se det som något negativt och att det är synd om honom att benet är amputerat, jag tänker bara på vad han är kvitt; omläggningar, att inte kunna duscha när man vill, värk osv. Jag ser bara möjligheter och tror han fungerar lika, jäkla länge fick han gå och må dåligt innan han fick hjälp men vad bra det har vänt och blivit och vad underbart skönt det är att han mår bra och är "fri från cancern". Det är en stor del av att min sommar har varit underbar, resten är underbart jobb (fantastiska jobbarkompisar), bästa vännerna ever, familjen och sen kärleken förstås. Nu hoppas jag bara att det fortsätter såhär bra :)

fredagshak

jag hakar på Sandra genom att berätta vad mitt fredagsmys kommer bestå av; nyss har jag tryckt en skål innahållande, glass, digestive, chokladsås och maränger, för mitt öra värker satan och jag tror jag har feber (jag har aldrig feber!). Jag är förkyld och allt jag planerat att jag ska göra blir inte ens halvdant, jag är med andra ord inte den mest peppade människan idag, är jag väl sällan men ändå. Så kvällen kommer innehålla fotboll och honungste och massa nässpray och en långdusch.

Jag har (eftersom jag inte orkat göra speciellt mycket idag) hunnit grubbla alldeles för mycket och ifrågasätta allt. För några månader sedan var jag helt på det klara med att jag skulle behöva terapi x antal år för att kunna fungera hyfsat, sedan försvann en stor del av den problematiken (på gott och ont förstås eftersom allt inte är svart eller vitt utan oftast någon fantastisk gråzon däremellan), och nu är min hjärna dum nog att fundera kring om det verkligen är så simpelt att behovet kan försvinna, och om jag klarar av liknande situationer igen om jag skulle utsättas för det..önskar bara att det gick att stänga av ibland, varför kan jag inte bara slappna av, lita på att det förflutna inte kommer dyka upp och bita mig i röven (men hey det har det ju alltid gjort hittills) eller åtminstone lita på att om det skulle bli så, att jag inte fattar samma beslut igen. Det här är en sån där text jag kommer kunna se tillbaka på imorgon och önska att jag inte skrivit för det finns alltid plats för feltolkningar för den som vill det, men jag vet ju vad som menas (tror jag :p) och det är väl det som är huvudsaken.

sittsovande

ännu en natts halvsittande/sovning och det funkar, det måste jag ändå konstatera, minns hur svårt jag hade att sova för många år sedan med den där dryga influensan och hostan som höll i sig i flera månader, det hr är lite samma sak fast med värk istället, men allt blir bättre.
Har tvättat klart (det är något speciellt att tvätta på morgonen, känns som att man är så produktiv på nåt vis och det behöver jag känna för attans vad seg jag är :p)

Kände mig nere imorse, jag drömde något som får mig tvivla lite på mig själv och då är det svårt att bara tänka att det var en dröm, så då var det bra att jag pratade lite med marcus, han lyckas för det mesta få mig på bra humör igen
Igår em/kväll gjorde jag scones och jag lär väl erkänna att jag har totalt förätit mig på det, så beroendeframkallande :)

Ikväll är det fotboll på tv, I like och om en stund ska jag försöka städa lite och få något gjort så jag kan slappläsa med gott samvete ikväll :)

Turning tables

Jag lyssnar och lyssnar, hur klarade jag mig genom dagarna innan jag kom över Adeles musik...!
Nu är det helg, det betyder att jag har massor att göra fortfarande, imorrn är det tvättstuga och städning på schemat, har en hel del skolarbete att läsa, ska försöka hitta tre personer att göra kostregistrering på (läs tre pers som törs ställa upp), handla och laga lite matdosor och så till kommande heldagar.

Har mått piss senaste kvällarna/nätterna (bihåleinflammation gör ont i hela ansiktet ut i öronen, speciellt när man ska sova) och när resan är över ska det återgås till vanliga hormonrubbningar och inte som det r nu..blir på så trökigt humör. Det är intressant med kosten iaf, fast man inser ju hur katastrofalt man själv lever, ska bli intressant om julia ska göra mat/träningsupplägg åt mig eftersom hon läser PT (personlig tränare), för jag är så pass envis så jag skulle inte vilja vika ner mig heller :) Nästa vecka åker jag nog till l-a över helgen, och kanske lämnar jag lillen där också eftersom jag måste hem helgen efter det också..hä viser sig, nu ska vi iaf mysa

RSS 2.0