är man trött så är man

ser i mitt förra inlägg att jag var mer borta än vanligt, i torsdags var vi på teater och i fredads lämnade jag in arbetet och var på stan, och såg på film på kvällen. :) Nu ska jag ge mig ner i källaren och försöka byta däck på min cykel, wish me luck!

Kommentarer
Postat av: kristin

Grattis till jobbet och alltihopa!! Får säga att den låten är riktigt fin..! :)



Soppan den gjorde jag bara utifrån vad jag trodde var gott... så måtten kanske inte stämmer överens helt och hållet... men typ;



5 potatisar skivas och kokas upp i vatten tillsammans med 1 1/2 fisk/grönsaksbuljongstärning, typ så att det täcker potatisarna plus lite till. Broccoli efter behag kokas med potatisen när den typ är halvklar. Fräs 1/2 lök och blanda i det när potatis/broccolin nästintill är klar, tillsammans med spenat. Häll i 2,5 dl matlagningsgrädde och två stora klickar med creme fraiche. Släng i 400 gr vit fisk (jag hade torsk), krydda med salt, peppar, dill och paprikapulver. Servera när allt är genomkokt. Voila så har du en AWESOME soppa! Jag åt vitlöksbröd till. AWESOME!!



Morfars banankaka:

Mosa 1 banan. Vispa 1 1/25 dl socker och ett ägg poröst. Smält 50g smör. Blanda 2 1/4 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk bikarbonat och 1/2-1 tsk vaniljsocker i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt smöret och bananen. Rör i 4 msk mjölk eller grädde. Grädda på 170-175 grader i ca 45 minuter (brukar bli klar efter typ en halvtimme)

Och där är den godaste banankakan i världen (enligt mig)!



Hoppas du får nytta av recepten! och är inte nådigt avundsjuk på teatern!



Ha det underbart vännen!

Massa kramar

2011-04-03 @ 23:22:38
URL: http://mintextrakt.blogg.se/
Postat av: A

Hur gick det med cykeln då? :P

2011-04-04 @ 08:43:11
URL: http://killyourdarlings.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0