action

det händer en hel del för tillfället, Idag har jag varit på min första föreläsning om stress, så nu har jag massa att läsa till heldagsföreläsningen på fre. Känns att den här kursen kommer bli som beroendelärakursen när det kommer till att granska och analysera sig själv, vilket jag ju i och för sig kan behöva :)

har i princip helgerna fullbokade nu och lär ta tag i min andra kurs också som jag läser på distans, om ätstörningar. Känns helt fantastiskt att vara "skolledig" i två dagar men som sagt, har ju att göra :)

lycka

Sitter här och myser över hur pass lyckligt lottad jag är, har verkligen folk i mitt liv som betyder så oerhört mycket! Har varit mycket krångel och jobbiga saker på sistone men man måste ju kunna le åt allt elände och den här helgen behövde jag verkligen :) Precis fått massa fina sms av kriin och det ser ut som jag får underbart besök om några veckor! Agnetha och jag har väl pratat så mycket på sistone att jag har blivit kallad för sms:ande fjortis :p Julls, om du ser det här så har jag tänkt ringa men har inte ditt nr! Massa underbart folk iaf.
Igår var det teater i smb, sandra som skrivit manus och hon spelade också, jäkla roligt var det så nu ser vi fram emot vinterföreställning i söderbärke. Idag blev det en snabbis på loppis och senplockade vi svamp och klappade fårskallarna :) Pappa gjorde jättegod kantarellsås med hjälp av lite av det hopplockade och vi bjöd grannen på mat. Tyvärr är min pappa virrig som vanligt och glömde att han ställt en kastrull på en platta som var på, när jag ska ta den brände jag mig fint på fyra fingrar på vänster hand, ont gör det och jag ser inte klok ut för jag har plåster övr hela fingrarna, tur att det är vänster!
Ska snart iväg till min svärmor och sen ska jag inte göra många fler knop :)

finbesök

Agnetha kom hit igår em och sov över så vi har pratat massor, fjomp har spelat upp hela sitt register med charmiga uttryck och sedan har det blivit en massa äta också och det är ju alltid trevligt :)
Har varit mycket på sistone, och jag har lite lätt ångest över att börja i skolan igen men det blir ju alltid bra bara man kommer igång! Tycker det är jobbigt med höstväder också för det är inte så snällt mot mina leder, men det är bara att gilla läget. Idag har älsk varit rökfri i ett år, mycket bra jobbat tycker jag och fler blir det förhoppningsvis:)

På fre åker jag hem och mum åker hit och är kattvakt :) Imorgon bitti är det tvättstuga och sen måste jag förbereda lite inför fre, dvs, bädda iordning åt mum, diska, handla hem lite åt henne och packa åt mig. Lär försöka läsa lite skolböcker också och kanske beställa några böcker så jag har.. Men ikväll blir det bara luungt, eller ja, lär leta på mitt glasögonfodral som jag förlagt för det räcker att sova med linser en natt, jag klarar inte två :p

godisboll

Har ev fått lite klarhet i varför jag får de där myrkrypningarna,svedan i skinnet och brännkänslan (första gången på benen så jag höll på att klösa sönder dom och idag var det dags för fötterna, båda gångerna har jag varit ute och gått), kan bero på migränmedicinen och även  om det inte går att fixa så skulle det vara skönt om det var därför, för det har skrät mig rejält, riktig panik när man är ute och det börjar..

Fick just veta att en av mina vänners familjemedlemmar är på sjukhus, hoppas att det ordnar upp sig fort, jisses vad man känner sig maktlös.

Fjomp har apporterat studsboll en stund och alla som känner honom vet ju att han brukar släppa bollen sådär lagom bit ifrån så man måste sträcka sig för att hämta den, men icke, för idag har han upptäckt att han kunde släppa ner den i min godisskål istället :) Rackarpojken vet hur han ska få mattes fulla uppmärksamhet ;)

Och äntligen är brevet ivägskickat så nu hoppas jag att jag slipper ångest över det nå mer..

funderingar

har en massa tankar på saker jag skulle vilja fixa i min lägenhet, inte så himla komplicerade men det kommer säkert ta tid eftersom det är jag, ekonomin är typ på noll just nu så jag tar det ännu mer långsamt än vanligt :)

Första köttbullarna avklarade, återstår att se om jag får lökförgiftning för jag hade pulver istället för äkta vara men öste på rejält om vi säger så :p

Agnetha var här häromdagen på kvällsfika, mysigt som vanligt och fjomp charmade också som vanligt :)
Är bjuden på kräftskiva på lö (äter inte kräftor men det finns ju annat) och det skulle vara riktigt mysigt men det känns så dumt för jag törs inte tacka ja förrän jag vet vart magen barkar hän med mig. Mensvärk i all ära men när man blir sittandes/liggandes i flera dagar är det fan inte kul(!). Är dessutom värst på mornar och kvällar..men men, det visar sig, får knapra mängder med piller om det inte vore för att muppmagen pajjar av det. Jag ska inte klaga för det finns dem som hade en miljon resor värre men det tar som fasen på humör och välbefinnande.

Sen läser jag lite om stress också, när man känner sig lite lagom stressad inför skolan så passar det bra som första kurs :)

rubbad

mitt huvud klarar inte semester, haft huvudvärk alltför många dagar nu så idag får det vara slute på det hela! Ska baka något för annars måste jag slänga äggen som är kvar, diska och rensa papper och bokhylla. Lär dricka litervis med vatten också för det bidrar till att kroppen stänger ner..

Igår em var det folk här och tog bort allt onödigt klotter på sophuset, så hoppas vi slipper mer av det nu. Har letat fram en halsduk (för vart jag lyckats lägga mina sjalar är ett stort frågetecken) och bara nackmusklerna fått lite värme ska jag kompensera min lillskrutt för inställd lek igår kväll :)

Får se om någon (läs agnetha) har lust att ses i dagarna också, måste passa på medans lägenheten är hyfsat städad ;)

stolt

är riktigt stolt över mig själv just nu. Idag har jag ätit min första egengjorda ugnspannkaka (smakade riktigt bra och varför har jag inte gjort det tidigare?!) :) Blev en kladdkaka på det då jag har en sisådär tolv ägg jag måste använda upp. Haft huvudvärk som vanligt så jag och fjomp har haft en riktig mysdag och bara segat och försökt sova bort värken. Men nu på kvällen mår jag miljoner gånger bättre så jag har bäddat rent, dammsugit lägenheten och tagit en långdusch :) Imorrn kl 7 är det tvättstuga och då är det tänkt att jag ska ta itu med disken också, sen ska jag försöka sitta lite på balkis och läsa kursböcker, vi får se hur det går...och om elva dagar ska jag hem och kolla på teater, ser fram emot :)

härlig köttbullsdag

Blev mitt billigaste besök någonsin på IKEA idag, 39 kr :) Var där med Julia, Cattis och hennes mamma, mycket trevligt och oj så gott med köttbullar, mos och lingonsylt!

Lillen var skapligt lycklig när jag kom hem så vi ska mysa järnet ikväll, var egentligen medbjuden på bio och det skulle vara jättekul men jag har en mensvärk som inte är utav denna värld så jag pallar helt enkelt inte.
Annars har det varit en bra dag iaf och precis vad jag behövde :)

much better

mycket bättre idag än igår tack och lov :) men fortfarande lite låg.
har varit till bibblan och lånat fyra böcker, tvivlar starkt på att jag kommer läsa alla men titta igenom dem ska jag iaf, sen har jag varit på konsum och hämtat ett paket och när jag kom hem var jag döhungrig så då fick det bli blodpudding :)

Blir förhoppningsvis till att träffa lite godingar imorgon, har saknat en hel del!

ibland

ibland (läs idag) känns det inte som någon bra dag, trött, huvudvärk, irriterad och lite halvt nedstämd, lovely! Men kan ju i princip bara gå åt två håll härifrån, antingen rakt åt h-vete eller bara bli bättre, så jag hoppas på det senare alternativet :)

Lär börja ut och gå på mornarna, tror att det skulle göra mig på bättre humör också, då ventilerar man bort en hel del..

Ska pussa lite på min myskatt och hoppas det vänder :)

tvätt*3

Helgen har varit underbar, och nu är det bara tre veckor kvar innan jag får mysa igen, under tiden myser jag och lillen, mer än mycket, han är ett riktigt plåster min skrutt :) Började sticka lite igår, och han är så förundrad över stickorna och fattar verkligen inte att det inte är leksaker..

Har tvättat på morgonen och ska precis ge mig iväg och träffa elin för en liten catch-up, välbehövligt känner jag.
Sen måste jag handla och få se städningen kanske jag kan flytta fram till imorrn :) vi får se, jag har ju semester

idag

Har längtat satan senaste dagarna för ikväll kommer älskling hit, och imorgon blir det heldag på Furuvik så det ser jag verkligen fram emot :)

Sysselsätter mig annars med så lite som möjligt, idag lär jag ju anstränga mig en gnutta och förbereda mat osv men annars är det inte många knop i onödan. Har äntligen beställt hem ett par fönsterlampor (det och en hammock har jag alltid velat ha :P )
så hoppas det blir bra sedan också, är ju så mycket jag skulle vilja göra och fixa men jag är fan grymt ohändig och dålig på att komma igång!

OCH Jag kom in på kursen om ätstörningar som jag sökt utöver mitt program, mycket glad och det ska bli spännande och antagligen lite jobbigt (hade ju fullt upp att hinna med ordinarie kurser sist, och sen blir det kanske massagekurs på det..ja jäklar..)

countdown

på fre kväll får jag äntligen efterlängtat favoritbesök, på lö blir det furuvik :)
Har haft grymt ont i nacke/huvud från inatt och fortfarande (fast nu har jag iaf lyckats äta lite på kvällen och smort in halva huvudet i tigerbalsam. Trodde väl att jag hade en oöppnad förpackning huvudvärksmedicin men det var en tom som jag sparat, idiotiskt och idiotiskt att jag inte kollade upp det i tid, kan fortfarande ha en annan förpackning någonstans bland flyttgrejerna men den kan man ju inte leta fyra på morgonen när huvudet spränger..

eftersom jag i princip sovit bort dagen så har jag fullt upp imorgon, men det är bra att jag håller mig sysselsatt för då kommer helgen fortare :) träffade julia en sväng igår på stan, och fick min cykel pumpad på köpet, man tackar :) Likaså mötte jag upp agnetha en sväng nu på kvällen och hoppas hon är pigg och kry på lö :)

hemmapsykolog

inte blev det någon städning eller diskning idag, har banne mig inte gjort något känns det som :) haft ont i hals och varit krasslig men imorgon har jag inte tid med det längre, tvättstuga på morgonen och sen har jag en hel del att fixa med.

Lillen har varit som en trött hösäck sedan mum åkte också, hans vardagsmotion består av att vända på sig lite då och då, utom nu sista timmen när jag kommit på honom två gånger med att försöka bryta upp mina garderobsdörrar(!). Blir till att leta fram sån där spray som ska hålla dem borta.

Eftersom jag i princip inte gjort något på hela dagen och fortfarande känner stort behov av att få läsa och leva mig in i böckernas värld just nu, så har jag sysselsatt mig själv med en massa tänkande. detta är lite av vad jag kom fram till:
Jag måste fokusera på det som är nu och det som komma skall, inte haka upp mig på skit som varit förut, och det tror jag faktiskt att jag kommit bra långt med. Jag bryr mig inte alls på samma sätt vad folk tycker och tänker om mig och andra, vill man missuppfatta så gör man det ändå, oavsett. Folk som rackar ner på andra gör det av en anledning, att de själva mår dåligt, och det minsta man kan göra är att ignorera stackarna som säkert skulle skämmas ihjäl om de var fullt medvetna om hur de höll på. Alla gör misstag, stora som små, utan dem skulle vi inte utvecklas, det enda egentliga man kan göra är att lära sig av det och gå vidare. Vänner kommer och går, och för mig har det inte blivit som jag tänkt flera gånger, vissa kan jag sakna, vissa inte, hur som hoppas jag att alla som varit mina vänner vet att det betytt mycket för mig och haft inverkan på mitt liv.

Jag är nästan klar med mina grubblerier och just nu så är emma green på silverplats i höjdhopp så det går före mina demoner, har de funnits en längre tid kan de vänta någon timme till ;)

RSS 2.0